""
""

Čukin put u nepoznato: Oprez je obavezan

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.16. | 09:30

Ordabasi je nakon prvog meča uspeo da se uzdigne i ostvari pobedu u domaćem prvenstvu, pa silno motivisan očekuje revanš

Čukarički nije mogao da zamisli bolji start kvalifikacija za Ligu Evrope. Već u prvom meču ubedljivo je savladan (3:0) rival od koga su se svi pribojavali, pa ekipa Milana Lešnjaka u revanšu u Šimkentu (14.00, TV Arensport 1) ne bi smela da ima prevelikih problema da obezbedi plasman u drugu rundu.

Izabrane vesti

Osnovni problem Brđana predstavljaće umor od dugog puta i vremenske razlike, koji su uostalom u potpunosti vezali noge Kazahstancima u Beogradu. Sastav Bahtijara Bajseitova na Banovom brdu nije delovao na ekipu koja iza sebe ima 18 prvenstvenih kola u tamošnjem prvenstvu, što je domaćin iskoristio i došao do ogromne zalihe, a mogao je i do još veće.

KVOTE ZA OVAJ MEČ

Ordabasi je nakon tog meča uspeo da se uzdigne i ostvari pobedu u domaćem prvenstvu, pa silno motivisan očekuje revanš. S obzirom na rezultat iz prvog meča, domaćin će morati da nagrne svim silama ka golu srpskog tima, što bi brza krila Brđana mogla da kazne i dodatno olakšaju put svom timu ka drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
"Oni nemaju šta da izgube, daće sve od sebe da brzo postignu gol. Pitanje je koliko su kvalitetni da igraju u tom ritmu čitav meč, mi smo spremni za takve okolnosti. Teško će im biti da iskontrolišu takvu igru, moraju brzo da igraju i brzo da misle. Mislim da mi imamo brze igrače i da ćemo to znati da kaznimo", rekao je Milan Lešnjak.

Odmah nakon meča u Beogradu trener Ordabasija Bahtijar Bajseitov je izrazio uverenost da će njegov tim sigurno doći do pobede, ali nije mogao da obeća da će uspeti i da nadoknadi ogromnu prednost u revanšu. Takođe, Kazahstanci su imali mnogo primedbi na suđenje u prvoj utakmici.
"Nismo očekivali ovakvu utakmicu i ovakvo suđenje. Odmah nam je sviran penal, pa crveni karton, nismo očekivali da će se sve tako odvijati", rekao Bajseitov.

Čukarički na ovoj utakmici ne račina na Filipa Stojkovića, koji se požalio na povredu, a u među vremenu i dogovorio prelazak u Minhen 1860, a među putnicima nije bilo ni Nemanje Radonjića.

Dokle mogu Čuka i Voša u Evropi? Ako pogodite, smeši vam je lep dobitak!

Igrački bilans ni u Ordabasiju nije baš najbolji, najbolji igrači Nurgalijev i Sujumbajev su otišli u Astanu, odnosno Kairat, hrvatski ofanzivac Edin Junuzović je povredio ligamente kolena, dok napadač Marcavaladze nije registrovan za ovu rundu kvalifikacija. Ipak, na terenu bi trebalo da bude Branislav Trajković, koji je konačno odradio suspenziju.
"Biće teško, ali daleko od toga da je sve izgubljeno. Rezultat u Beogradu bio je previsok. Sporan je bio i drugi penal za domaćina. Čukarički je ostavio dobar utisak, ali rano smo ostali sa igračem manje i teško je bilo braniti se 70 miinuta. Ipak, borićemo se svim srcem", rekao je Filip Kasalica.

Ovoga puta suđenje je povereno arbitru iz Severne Irske Rejmondu Krenglu, koji je prethodnih godina uglvanom sudio u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

ORDABASI - ČUKARIČKI (14.00)

Stadion: Hadžikukan Munajtpasov
Kapacitet: 37.000
Sudija: Rejmond Krengl (Severna Irska)

ORDABASI (4-2-3-1): Bojčenko – Simčević, Trajković, Abdulin, Adirbekov – Gogua, Čato – Kasalica, Dijakate, Tolebek – Tungušbajev.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Stevanović - N. Janković, Đurić, Pjasentin, Živković - Lagator, B. Janković - Knežević, Kajević, Mandić - Fofana

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaOrdabasiLiga EvropeČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara