"novi izgled reprezentacije Srbije?"
"novi izgled reprezentacije Srbije?"

Cvetkovićeve reforme: Povratak Vujina, Rastka i Toskića, Nenadiću uloga organizatora

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.16. | 09:23

Na krilu opet Dobrivoje Marković, na beku Momir Rnić, čekaju se i Momir Ilić i Darko Stanić

novi izgled reprezentacije Srbije?Novi selektor i visoke ambicije. Jer kako Jovica Cvetković kaže u intervjuu za Večernje novosti sve osim napada na medalje ispod je nivoa igrača kakve Srbija ima na raspolaganju. Iako se to poslednjih godina nije videlo. Povratnik na selektorsku funkciju uveren je da će u budućnosti uspeti to da promeni.
"Postavljani su preniski ciljevi, poput plasmana u drugi krug. Sa takvim vrhunskim igračima se uvek mora ići na medalju, a taj cilj će biti već na EP u Hrvatskoj 2018. To je jedini normalan i ispravan put", optimista je Cvetković.

I zaista, srpski rukometaši blistaju u klubovima. Od reprezentacije često beže. Cvetkovićeva ideja je da stvori tim koji će igrati brz i moderan rukomet. Nephodno je prvo selektirati ga. U praksi će to značiti povratak nekih igrača koji su ili bili van vidokruga bivših selektora ili su se samoinicijativno udaljili od reprezentacije.
"Obavio sam razgovore, vraćam Marka Vujina, jednog od najboljih bekova, kao i dva naša najbolja pivotmena, Rastka Stojkovića i Alema Toskića. Petar Nenadić će dobiti ulogu organizatora koju je odavno zaslužio, uz neke dodatne odbrambene zadatke. Na krilu će opet biti Dobrivoje Marković, na beku Momir Rnić", otvara karte Cvetković.

Izabrane vesti

Nema šta da čeka. Orlovi već 3. novembra igraju protiv Poljske, a 6. i sa Belorusijom u dva izuzetno važna kvalifikaciona meča u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo.
"Naoružan sam optimizmom, jer znam da će se svi sada žrtvovati za Srbiju. Želim opet u timu da vidim i Momira Ilića i Darka Stanića. Ako su toliko dugo igrali za reprezentaciju, još malo žrtve im neće smetati. Stanić je imao i privatnih problema, ali doći će na okupljanje. I braniće ako proceni da može", kaže Cvetković za Novosti.

 


tagovi

rukometRastko StojkovićPetar NenadićMarko VujinAlem Toskić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara