Da je bilo malo više sreće na žrebu…

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.06.18. | 10:33

Okršaj između Maroka i Irana u Sankt Peterburgu bi mogao da bude kvalitetniji i uzbudljiviji nego što mnogi očekivaju, jer obe selekcije poseduju odlične pojedince u svojim redovima

Maroko i Iran imaju kvalitet, ali na žrebu za Svetsko prvenstvo u Rusiji nisu imali sreće, izvukli su Španiju i Portugaliju, pa su autsajderi za plasman u osminu finala. Ipak, to ne znači da neće potražiti svoju šansu za prolazak u narednu rundu, ako im se ona bude ukazala. Priliku će dobiti eventualni pobednik ove utakmice, koji bi na taj način imao ogroman vetar u leđa pred preostala dva kola grupne faze takmičenja.

Obe selekcije imale su impozantan učinak u kvalifikacijama za Mundijal. Maroko je u grupi sa Obalom Slonovače, Gabonom i Malijem imao gol-razliku 11:0, dok je Iran u veoma dobroj grupi azijskih kvalifikacija, gde su se nalazili Južna Koreja i Katar, na kraju je takmičenje okončao sa samo dva primljena pogotka na ukupno 10 utakmica.

Izabrane vesti

Erv Renar je uspeo ono što mnogim njegovim prethodnicima na klupi Maroka nije, a to je da ogroman talenat, koji je uvek bio sastavni deo ovog nacionalnog tima, pretoči u pravu igru i konkretan rezultat. Marokanci su stravično jaki na sredini terena, u stanju su da dugo drže loptu u nogama i da iz takvog načina igre nadmudre protivnika.
„Čast nam je što ćemo biti ovde, mislim da će na stadionu biti mnogo naših pristalica. Srećni smo što smo ovde, jer mnogi nisu. Susrešćemo se sa divnim timovima i snažnom konkurencijom. Iran vodi trener kojem je ovo četvtri Mundijal. Ali, pazite, nismo ovde došli da se slikamo, jer smo konkurentan protivnik. Svaki tim ima slabosti. Mi smo fokusirani na sebe, pripremamo se najbolje što možemo. Morate da znate da nismo mali tim, upotrebićemo svu svoju snagu i kvalitet“, rekao je Renar.

Karlos Keiroz se takođe može smatrati najzaslužnijim čovekom za procvat iranskog fubala. Od ove reprezentacije napravio je kompaktan tim, čija glavna oružja, kontranapad i brza transformacija iz čvste odbrane, mogu da budu pogubni za sve rivale.

SVETSKO PRVENSTVO - MOZZART SPECIJALI
Preko 700 novih igara

Iranci su kroz pred Mundijal imali mnogo problema zbog političkih dešavanja. Teško im je išlo zakazivanje prijateljskih utakmica, a zbog sankcija SAD Najki im nije isporučio opremu za učešće na Svetskom prvenstvu. Tako su fudbaleri bili prinuđeni da kupuju kopačke u Rusiji.
„To je bio izvor inspiracije za nas. Svi su svesni sankcija, ali trebalo je da nam se izvine, jer je ovo ponašanje protiv 23 momka apsolutno smešno i nepotrebno. Imamo potencijal da iznenadimo Maroko. Znamo njihov tim vrlo dobro, dok sa druge strane mislim da oni o nama znaju vrlo malo“, rekao je Keiroz.

Deluje na prvi pogled da je Maroko ipak ima kompletniji tim i veći broj iskusnih i kvalitetnih igrača, pa bismo mu dali blagu prednost. Ipak, neće tu biti nikakve ubedljive nadmoći na terenu, s obzirom da Iran i te kako ume da pripreti.

Sudija Džunejt Čakir prosečno daje 4,10 žutih, a 0,21 crvenih kartona po meču. U proseku 0,27 puta pokazuje na belu tačku. S obzirom na to da će i jedni i drugi juriti bodove na ovom meču, jer teško da će se hleba najesti protiv Portugala i Španije, logično je očekivati otvoren duel, samim tim i da bude prebačena granica 3,5 na broj žutih kartona. Kvota je odlična - 1,85.

MAROKO – IRAN (17.00)

Stadion: Sankt Peterburg
Kapacitet: 64.287
Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

MAROKO (4-1-4-1): Munir – N. Amrabat, Benatija, Sais, Hakimi – El Ahmadi – Zijeh, Belanda, Busufa, Harit – El Kabi.

IRAN (4-1-4-1): Beiranvand - Rezaejan, Češmi, Puraligandži, Mohamadi - Ebrahimi - Jahanbakš, Šodžaei, Hadžsafi, Dedžagah - Azmun.

GRUPA B - 1. KOLO:

Petak

17.00: (2,35) Maroko (2,90) Iran (3,50)
20.00: (3,60) Portugalija (3,10) Španija (2,20)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


tagovi

reprezentacija MarokaRusija2018Reprezentacija Irana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara