""
""

Da nije ovog kluba, nikada ne biste čuli za braću Ture, Ebuea, Žervinja, Kalua, Zokoru, Serija...

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.17. | 09:49

ASEK je suvi dragulj afričkog fudbala

Ako vam kažemo ASEK Mimozas, verujemo da - bar većini - ništa ne znači. Ipak, verovatno ćemo vas malo više zaintrigirati ukoliko vam kažemo da su tu ponikli braća Ture, Emanuel Ebue, Žervinjo, Didije Zokora, Solomon Kalu, Bakari Kone, Žan Mišel Seri, Romarik, Artur Boka... Neki su napravili velike, neki solidne, ali u najmanju ruku pristojne karijere.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
16.30: (1,65) ASEK Mimozas (3,45)  Sporting Gagnoa (5,40)

Ništa to nije slučajno. ASEK Mimozas je najtrofejniji klub u Obali Slonovače sa 25 osvojenih titula domaćeg prvenstva, ukupno 35 kupova, jednom je osvojio i Afričku ligu šampiona, Superkup... Kažu - suvi dragulj afričkog fudbala. Institucija.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 16:30 8770 OS ASEC Mimosas - Sporting Gagnoa ki 1 1,65

ASEK u svom vlasništvu ima fudbalsku akademiju (osnovana 1993. godine), u kojoj se školuju najtalentovaniji fudbaleri na području čitave Afrike. Talentovana deca imaju jedinstvenu priliku da nauče mnoge korisne stvari kako o fudbalu, tako i o matematici, geografiji, istoriji, fizici, a posebna se važnost pridaje jezicima kao što su engleski, francuski i španski. ASEK je institucija u Africi i brine o fizičkom, intelektualnom i duhovnom razvoju svojih klinaca. Takođe, klub je ostvario saradnju sa engleskim Čarltonom kojem prosleđuje igrače.

Što se tiče klupskog fudbala u Obali Slonovače, stvari se nisu nešto mnogo menjale. Mimozas je aktuelni šampion, na dobrom je putu da odbrani titulu (ima devet bodova više od AFAD-a uz utakmicu manje), a danas mu od 16.30 na megdan dolazi Sporting Gagnoa, od kojeg ima deset bodova više. Kec se ne dovodi u pitanje, a kvota je pristojna. Ne propustite je.

Golove zaobiđite. I jedni i drugi spadaju u efikasne ekipe, ali imaju veoma tvrde odbrane, tako da je teško prognozirati. 

OBALA SLONOVAČE 1 - 13. KOLO:

Sreda

San Pedro - Musu 1:1

Četvrtak

Seve Sport - Tanda 1:1
SOA - Afrika Sports 1:0
AFAD - Basam 1:3
Abenguru -  Buake 1:0
VAC - Abidžan 1:0

Petak

16.30: (1,65) ASEK Mimozas (3,45)  Sporting Gagnoa (5,40)

(FOTO: Action Images)


tagovi

bet analizakladionicameđunarodni fudbalObala Slonovačesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara