Da se Roma više nikad ne ponovi

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.02.19. | 13:37

Činjenica je da Valverdeov tim ne blista u poslednje vreme, slično je bilo i prošlog vikenda protiv Valjadolida, ali je sada idealan trenutak za podizanje forme

Lion je grupu sa Mančester Sitijem, Šahtjorom i Hofenhajmom završio bez poraza, tako da niko nema pravi da ga potceni u osmini finala, ali nema nikakve dileme da je Barselona veliki favorit za prolazak u četvrtfinale i da bi svaki drugačiji ishod predstavljao ogromnu senzaciju. Katalonci su se pošteno opekli prošle sezone kada su u četvrtfinalu eliminisani od Rome, tako da se ovoga puta, ali ni u nekim narednim situacijama, sasvim sigurno neće opuštati.

Činjenica je da Valverdeov tim ne blista u poslednje vreme, slično je bilo i prošlog vikenda protiv Valjadolida, ali je sada idealan trenutak da za podizanje forme. Sa druge strane, ekipa Bruna Ženesija je u dobrom ritmu, slavila je na šest od poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, a nije se preterano namučila ni u petak protiv Gengana.
"Spremni smo, želimo da igramo, uzbuđeni smo i svesni smo pritiska, ali to je pritisak koji volimo. Prošle godine su rekli da je Roma najslabiji tim sa kojim smo mogli da se suočimo, dobili smo prvi meč, ali smo onda nokautirani. Gostujuće utakmice su teške, ali zapravo su sve teške. Ove sezone smo na gostovanjima davali golove i protiv Totenhema i protiv Intera. Lion još uvek nije izgubio u Ligi šampiona, ima napadače koji vas pritiskaju i nedozvoljavaju da igrate kao tim. Biće ovo teška utakmica", rekao je Valverde.

Izabrane vesti

Dva tima su se poslednji put sastala pre tačno deset godina, takođe u osmini finala, kada je Barselona slavila ukupnim rezultatom 6:3. Prvi meč je takođe igran u Lionu i završen je rezultatom 1:1, dok je u revanšu bilo 5:2 za Katalonce, koji su kasnije došli do svoje treće titule prvaka Evrope. U prvoj utakmici domaćin je poveo spektakularnim pogotkom u Žuninja Pernambukana, ali je u drugom poluvremenu Tijeri Anri postavio konačni rezultat. U revanšu je pakleni trio Eto, Anri, Mesi razmontiorao sastav Kloda Puela i kasnije se gotovo prošetao do trofeja.
"Mančester Siti i Barselona su napadački timovi. Odigrali smo dve dobre utakmice protiv Sitija i možemo to da uradimo opet, bez obzira što je Barselona malo drugačija i ima izuzetnog Mesija. Kada igrate protiv Barselone potrebna vam je vrhunska organizacija i disciplina, da ih stavljate pod pritisak svaki put kada imate loptu u nogama", poručio je Ženesio.

Barselona je ove sezone igrala sasvim solidno na gostovanjima u Ligi šampiona, gde je osvojila sedam bodova. Savladala je Totenhem (4:2) i PSV (2:1), a igrala nerešeno sa Interom (1:1), tako da i te kako imate razloga da verujete da će taj pozitivni bilans biti nastavljen.

Katalonci neće računati na Artura Mela, koji će pauzirati između tri i četiri nedelje zbog povrede kolena, dok će sa druge strane nenadoknadiv gubitak za domaćina biti izostanak Nabila Fekira, koji je u grupnoj fazi takmičenja zaradio tri žuta kartona.
"Fekir je igrač koji može da bude odlučujuć u svakom meču. On može da nosi celu ekipu na svojim leđima. Veliki hendikep za njih i to moramo da iskoristimo", poručio je Valverde.

Pravdu na večerašnjoj utakmici deliće jedan od najboljih evropskih sudija, Turčin Džunejt Čakir. Revanš je zakazan za 13. mart na Nou Kampu.

LION - BARSELONA (21.00)

Park Olimpik Lion
Kapacitet
: 59.186

Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

LION (4-2-3-1): Lopez - Duboa - Marselo, Denajer, Mendi - Ndombele, Tuzar - Traore, Depaj, Auar - Dembele.

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Semedo, Pike, Lengle, Alaba - Buskets, Rakitić, Vidal - Mesi, Suarez, Dembele.

 

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Utorak, 12. februar:

Mančester junajted - Pari Sen Žermen 0:2 (0:0)
/Kimpembe 54, Mbape 60/

Roma - Porto 2:1 (0:0)
/Zaniolo 70, 76 - Adrijan 79/

Sreda, 13. februar:

Totenhem - Borusija Dortmund 3:0 (0:0)
/Son 47, Vertongen 83, Ljorente 86/

Ajaks - Real Madrid 1:2 (0:0)
/Zijeh 75 - Benzema 60, Asensio 87/

Utorak, 19. februar:
(5,50) Olimpik Lion (3,80) Barselona (1,65)
(2,00) Liverpul (3,45) Bajern (3,80)

Sreda, 20. februar:
​(2,55) Atletiko Madrid (2,95) Juventus (3,05)
(8,00) Šalke (5,30) Mančester Siti (1,35)

FotoReuters

Foto: Reuters


tagovi

Ernesto ValverdeBruno Ženesio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara