"Nisu zadovoljni, ne znaju ko prodaje, a ko dovodi igrače"
"Nisu zadovoljni, ne znaju ko prodaje, a ko dovodi igrače"

Da, to se dešava i u Engleskoj! Igrači Totenhema protiv predsednika kluba

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.11.14. | 13:50

Fudbaleri Totenhema nezadovoljni i smatraju da je Danijel Levi jedan od glavnih krivaca što Pevci nemaju više uspeha i trofeja poslednjih godina

Nisu zadovoljni, ne znaju ko prodaje, a ko dovodi igrače

Sprema se pobuna u Totenhemu, igrači su navodno nezadovoljni načinom na koji predsednik Danije Levi upravalja klubom i smatraju da je on jedan od krivaca što Pevci sezonama unazad ne dostižu pun potencijal. Samo jedno učešće u Ligi šampiona, pre četiri godine i jedan Liga kup, malo je za ono što žele navijači kluba sa Vajt Hart Lejna.

Izabrane vesti

Kako navodi Dejli Telegraf, igrači su sagledali „širu sliku” i zabrinuti su da svaki potez koji Levi napravi predstavlja korak unazad za klub sa Vajt Hart Lejna koji trenutno zauzima 12. mesto na tabeli Premijer lige.

Igračima se ne dopada što se u klubu ne zna tačno ko je zadužen za dovođenja i prodaju igrača, da li je to trener Maurisio Poketino ili prvi čovek kluba. Nije jasno da li su igrači koje Poketino ima na raspologanju u stvari oni koje je želeo da dovede.

Očekuje se da, po povratku većine fudbalera nakon pauze zbog obaveza reprezentacije, Poketino sedne i razgovara sa njima oči u oči kako bi pokušao, ako ne da reši, onda makar da ublaži problem.

Postoji grupa fudbalera koja smatra da uopšte nije u Poketinovim planovima, a plaše se da neće moći da izdejstvuju odlazak iz kluba, jer će Levi da traži nerealno visok novac za obeštećenja zainteresovanim ekipama.

Dejli Telegraf navodi i to da su igrači svesni da su ponajviše oni odgovorni za rezultate, ali je jasno i da Poketino ima ogromne problem da motiviše one koji su razočarani.

Ni navijači nisu zadovoljni radom Levija, pa je prethodnih dana na društvenim mrežama bilo mnogo zahteva da se povuče sa funkcije, a pristalice Totenhema dodatno je razbesnela odluka da ne mogu na stadion da unesu transparente sa sličnim porukama i to iz bezbednosnih i zdravstvenih razloga.

Američka investiciona kompanija Kejn Hoj u septembru je počela da se raspituje o mogućnosti da kupi Totenhem, ali je ta priča ubrzo zaustavljena.

Levi, činjenica je, napravio od Totenhema finansijski veoma stabilan i ozbiljan klub, ali su Pevci imali previse promašaja prilikom dovođenja igrača.

U leto 2013. klub sa Vajt Hart Lejna prodao je Gereta Bejla madridskom Realu za skoro sto miliona evra, a potom od tog novca doveo čak sedmoricu igrača koja se do sada i nisu baš proslavila.

Tada je Totenhem najviše, 34.000.000 evra, platio za Erika Lamelu ekipi Rome, ali je Argentinac tek ove sezona počeo da pokazuje delić velikog potencijala. Milion evra manje plaćen je i Roberto Soldado, španski napadač koji je do sada za Pevce dao 13 golova.

U poslednjem letnjem prelaznom roku najskuplje pojačanje Totenhema bio je Federiko Facio iz Sevilje, koji je engleski klub koštao oko deset miliona evra.

Jedino gde Totenhemu ide dobro ove sezone je Liga Evrope, gde je u grupi sa, pored ostalih, vicešampionom Srbije Partizanom. Pevci u sledećem kolu dočekuju crno-bele i pobeda im donosi proleće u Evropi.

Pitanje je, samo, da li je to ono što će zadovoljiti apetite navijača londonskog kluba koji, iako slavne istorije, poslednjih godina kaska za gradskim rivalima Čelsijem i Arsenalom. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Danijel LeviEngleskaMaurisio PoketinoPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara