Da vidimo još jednom snagu Kostarike

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.06.18. | 10:15

Poslednji test protiv Severne Irske pokazao je da ekipa iz Centralne Amerike može da se pohvali odličnom defanzivom, dok u napadu mnogo toga zavisi od raspoloženja Džoela Kembela i Brajana Ruiza

Nema bolje opomene za Orlove od viđenog u duelu između Kostarike i Severne Irske. Pokazala je selekcija Oskara Ramireza koliko može da bude opasna. Odličnim prekidima i još boljim kontrama Kostarika je urnisala Severnu Irsku, ali pravi test našeg prvog rivala na Mundijalu videćemo u Lidsu, gde odlaze na noge Engleskoj (21.00, Sportklub 3).

Kostarika je oraspoložila navijače na krcatom stadionu u San Hozeu, ali duel u Lidsu biće nešto drugo. Sigurni smo da selektor Engleza Geret Sautegjet neće mnogo eksperimentisati, već će izvesti najjaču postavu. Baš kao i Kostarika.
"Uvek treniramo maksimalno, ali moramo da budemo i oprezni. Kada se igrači bore mesta u startnoj postavi, imaju veliku želju da da se dokažu, a konkurencija je ogromna. Nisam još rekao igračima ko će početi meč", kazao je Sautgejt

Izabrane vesti

 

Gledajući devet prethodnih susreta, Kostarika je zabeležila samo tri trijumfa i dva remija. Međutim, poslednji test protiv Severne Irske pokazao je da ekipa iz Centralne Amerike može da se pohvali odličnom defanzivom, dok u napadu mnogo toga zavisi od raspoloženje Džoela Kembela i Brajana Ruiza. Na tri od poslednja četiri susreta Kostarike viđen je najviše jedan pogodak. Možda je to pokazatelj da će kroz jaku odbranu Kostarika tražiti prolaz u narednu rundu Mundijala. Razumljivo i dobar rezultat protiv Engleske.

KOSTARIKA POSTIŽE 0-2 GOLA U GRUPI NA SP - KVOTA 1,75

Engleska je u prvoj predmunijalskoj proveri savladala Nigeriju na Vembliju (2:1). Zanimljivo je da je Gordi Albion neporažen od prošlog juna, kada su pali pred Francuskom. Od tada imaju šest pobeda i tri remija. U tom intervalu uspeli su da odole Brazilcima i Nemcima (oba meča završena su bez golova).

Na četiri od prethodnih pet susreta Engleske došla su 0-2 gola. I to je pokazatelj da je Sautgejt složio vrlo disciplinovanu ekipu. Uz sve što smo vam rekli o snazi Kostarike, to je i nagoveštaj da nas očekuje vrlo, vrlo tvrd meč.

ENGLESKA POSTIŽE 0-3 GOLA U GRUPI - KVOTA 4,40

Zbog domaćeg terena, statusa, ali i suvog kvaliteta Engleska je veliki favorit. Kec bi morao da bude prvi izbor. Engleska će pokušati da još jednim trijumfom napumpa mišiće samopouzdanja pred ono što je očekuje u Turskoj. Ipak, 0-1 gola je fiks za one hrabrije. Nemojte se iznenaditi ukoliko se meč završi minimalnim trijumfom Ostrvljana ili ukoliko ne bude golova u Lidsu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 21:00 6632 MPR England - Costa Rica ug 0-1 3,10
Ukupna kvota3,10

POSLEDNJIH PET


ENGLESKA

NEMAČKA      (D),     PRIJATELJSKA        0:0  
BRAZIL          (D), PRIJATELJSKA   0:0 
HOLANDIJA (G), PRIJATELJSKA     1:0 
ITALIJA          (D), PRIJATELJSKA   1:1
NIGERIJA       (D), PRIJATELJSKA   2:1 

KOSTARIKA

ŠPANIJA         (G), PRIJATELJSKA   0:5 
MAĐARSKA   (G), PRIJATELJSKA   0:1 
ŠKOTSKA       (G), PRIJATELJSKA   1:0 
TUNIS (G), PRIJATELJSKA   0:1
R. IRSKA         (D), PRIJATELJSKA   3:0  

MEĐUSOBNI SKOR

1          0          1          0          0:0

MEĐUNARODNE PRIJATELJSKE

Četvrtak
14.10: (1,40) Južna Koreja (4,50) Bolivija (8,50)
21.00: (1,40) Engleska (4,50) Kostarika (8,50)
21.15: (1,38) Portugal (4,60) Alžir (9,00)
22.00: (2,20) Island (3,20) Gana (3,50)

Petak
01.00: (1,10) Urugvaj (10,0) Uzbekistan (23,0)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

KostarikaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara