""
""

Danas su bili dosadni, ali ljudi su u četvrtfinalu EP! Bravo Bejl, bravo Velšani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.06.16. | 19:50

Ekipa Krisa Kolmana savladala Severnu Irsku sa 1:0 autogolom Mekolija

Crveni deo Parka prinčeva slavi, velška bajka u Francuskoj traje! Fantastična ekipa sa Ostrva uspela je da savlada komšije iz Severne Irske sa 1:0 i obezbedi prolaz u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Za najveći uspeh velškog fudbala u istoriji pobrinuo se, a ko će drugi, Geret Bejl, kojem je tragičar Garet Mekoli autogolom omogućio da vine Zmajeve među najboljih osam evropskih reprezentacija.

Izabrane vesti

Iskusni štoper nespretno je zahvatio loptu u odlučujućem 75. minutu i matirao svog golmana, čime je upropastio jedno lepo izdanje Norn Ajrona na šampionatu Evrope i označio kraj snova Zeleno-bele armije. Moraju da budu zadovoljni igrači Majkla O'Nila što su uopšte dospeli do osmine finala, pitanje je da li bi imali šansu da igraju na velikoj sceni da se nisu pravila promenila, pa stvarno jedino baš loši timovi ne prolaze iz grupne faze.

Očajni: Igrači Severne Irske

Ostrvski obračun u Parizu doneo je očekivano tvrd meč. Bez prevelike lepote u igri, sa dosta duela, udaraca, dozvoljenih i nedozvoljenih, koje je glavni arbitar Etkinson često dopuštao, delovalo je da su igrači Severne Irske bili malo snažniji od Velšana. Najbolju šansu u prvom poluvremenu za Irce propustio je Stjuart Dalas koji je u 10. minutu dobro šutirao iskosa, ali je Henesi maestralno odbranio. Velšani su iz prvog ozbiljnijeg napada postigli gol, strelac je bio Remzi u 19. minutu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Opravdano. Džejmi Vord je 22. još jednom oprobao udarac sa distance, ali je Henesi opet bio na mestu. I to je otprilike bilo sve u prvom poluvremenu.

Početkom drugog dela dve dobre šanse za vođstvo propustio je Vels. Prvo je Sem Voks u 53. glavom odlično ciljao nakon centaršuta Remzija, ali je za malo bio neprecizan. Pet minuta kasnije sjajno je tukao i Bejl iz slobodnog udarca, ali je maestralan bio i Makgavern

Selektor Severne Irske Majkl O'Nil odlučio je u 69. da proba sa dva napadača, nešto što mu nije bilo svojstveno tokom kavlifikacija i turnira, i možda se baš to pokazalo kao greška. Ulaskom Konora Vašingtona odjednom je Severna Irska pala u igri, Geret Bejl i Aron Remzi sve češće su pokretali napade Velšana, a u 75. minutu videli smo pogodak odluke. Sjajni Bejl je prošao po levoj strani, zavrnuo loptu ka Robsonu Kanuu, a ispred njega nogu je postavio Geret Mekoli. Junak pobede nad Ukrajinom danas je bio tragičar, nespretno je zahvatio loptu i smestio iza leđa Majka Makgaverna za 0:1.

Bio je to trenutak koji je odlučio ovaj meč, Severna Irska nije imala snage da se vrati u meč, nije im pomogla ni ofanziva u finišu. Vels i Kris Kolman su ih nadmudrili danas, strpljivo sačekali i posle minimalnog trijumfa ispisali najlepšu stranicu istorije velškog fudbala. Zasluženo, sada mogu da se opuste i sačekaju sutrašnji duel između Mađarske i Belgije, posle kojeg će saznati ime rivala u četvrtfinalu.

Velšani uživaju u Francuskoj


VELS - SEVERNA IRSKA 1:0
/Mekoli 75ag/

Stadion: Park prinčeva
Kapacitet: 48.428
Sudija: Martin Etkinson (Engleska)

VELS (3-5-2): Henesi - Čester, E. Vilijams, Dejvis - Ganter, Ledli (Dž. Vilijams od 62), Alen, Remzi, Tejlor - Bejl, Voks (Robson-Kanu od 55).

S. IRSKA (4-4-1-1): Mekgovern - Hjuz, Mekoli (Mekginis od 84), Kathart, Dž. Evans - Vord (Vašington od 69), K. Evans, Norvud, Dalas - Dejvis - Laferti.

(FOTO: Action Images)

 

tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Velsareprezentacija Severne Irskemeđunarodni fudbalEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara