"Darko Brašanac"
"Darko Brašanac"

Darko Brašanac: Osećamo se nadmoćno

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.13. | 12:53

“Titula se odlučuje u narednih pet kola“, kaže mladi vezista Partizana

 

Darko BrašanacPosle tri godine na marginama tima iz Humske Darko Brašanac, u prošlosti često proglašavan za najtalentovanijeg u svojoj generaciji, konačno je dočekao svojih pet minuta. Sudeći po onome što je prikazao u prva tri kola prolećnog dela Superlige sasvim zasluženo, iako su mnogi mislili da će “eksperiment“ trenera Partizana Vladimira Vermezovića biti kratkog daha.
Nisam nijednog trenutka tako razmišljao. Bio sam starter na dosta utakmica na pripremama, pa i na generalnoj probi tako da me moj status u prvih 11 ne iznenađuje. Naravno, na svakoj utakmici i treningu činim sve da ga zadržim, jer imam strašnu konkurenciju koja me tera da budem još bolji.  Tri godine sam već u prvom timu, ali sam tek sada dočekao svoju šansu zbog čega sam neizmerno zahvalan treneru Vermezoviću. Nikada nisam ni odustajao, a kamoli pomišljao da dignem ruke od Partizana kada sam bio u drugom ili trećem planu. Na kraju mi se isplatilo. Neka ostane kako je bilo u ova tri kola i biću prezadovoljan“, kaže Brašanac na početku mini intervjua za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

A kako je bilo u prva tri kola? Tri pobede bez primljenog gola i apsolutno dominantne igre u susretima sa Donjim Sremom, BSK-om i Jagodinom.
Stvarno se osećamo nadmoćno. Evo u ove tri utakmice nijedan protivnik nas nije pritiskao. Nikome nismo dozvolili da razvije svoju igru. Nijedan protivnik nije uspeo da nam stvori stroprocentnu šansu niti da gol. Jagodina je, na primer, do sinoćnjeg meča samo jednom poražena kod kuće i samo jednom je primila gol na svom stadionu. Jako smo napredovali na planu defanzive. Kompletan tim. Kada se branimo radimo to kolektivno i sa više koncetracije nego pre, a to je nešto što podiže samopouzdanje i čini i da igra u napadu bude još sigurnija i bolja“.

Najteži ispit bila je upravo Jagodina u 18. kolu, ali Ćurani nisu mogli ni da ozbiljnije zaprete crno-belima, koji su do pobede došli preko Nemanje Kojića. Na asistenciju Brašanca.
Najteža prolećna utakmica do sada. I vrlo važna pobeda. Možda je sa strane izgledalo da su oni bili loši, ali pre će biti da im mi nismo dozvolili da budu dobri. Jako smo ušli u utakmicu i odmah im stavili do znanja da im nećemo prepustiti prostor da se razmahnu i ugroze nas. Nismo im dali da poveruju da mogu da igraju sa nama i uzmu nam koji bod“, komentariše 21-godišnji fudbaler, koji je dobio prednost u odnosu na Nikolu Ninkovića, Eliomara Silvu, Dejana Babića, pa i Filipa Kneževića.

Ipak, Brašanac tvrdi da su svi u Humskoj jedinstveni u ideji da je rano za opuštanje i da velikih plus osam ne garantuje ostanak titule na crno-beloj strani Topčiderskog brda.
Osvojili smo tek devet pobeda, ostalo je još 36, jer planiramo da sakupimo svih 45. Biće tu još mnogo posla, ali recimo da će bitka za titulu biti odlučena u narednih pet kola, kada igramo sa OFK Beogradom, Hajdukom, Slobodom, Vojvodinom i Novom Pazarom. Ako tu budemo maksimalni - titula je naša. Pardon, trofej ostaje naš. Samo da popravimo malo realizaciju. Nije nam problem da stvaramo prilike, ali bi trebalo češće da ih koristimo. Pre svega zbog onoga što nas na leto čeka u Evropi“, zaključio je Brašanac razgovor za MOZZART Sport.

(FOTO: MN Press)


tagovi

darko brašanacFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara