"Gol Kujatea"
"Gol Kujatea"

De Hea i Blind spasili očajni Junajted u 92. minutu, Falkao se obrukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.02.15. | 19:11

Vest Hem ispustio pobedu nad Aptonu – 1:1

Gol KujateaDavid De Hea na vetrometini, Luj Van Gal na udaru kritika, a Radamel Falkao na izlaznim vratima Old Traforda. Ovo poslednje svakako je najbitnije, a čini se da će upravo to biti epilog utakmice 24. kola Premijer lige u kojoj je Vest Hem ispustio pobedu nad Mančester junajtedom pošto je Dejli Blind u 92. minutu postigao spasonosni gol za goste – 1:1.

Rezultat koji matematički nije izbacio Mančester junajted iz šampionske trke – iako je Čelsi sada na ogromnih 12  bodova prednosti – ali i igra koja četi Luja van Gala ne daje za pravo da se nadaju borbi za sam vrh. Štaviše, po onome što su danas prikazali na Aptonu gosti bi morali da budu zadovoljni što u kasnu fazu sezone ulaze sa četvrtog mestu na tabeli.

Izabrane vesti

U Londonu je naime ubedljivo najbolji igrač Mančester junajted bio golman De Hea, koji je redom skidao sve što se od njega moglo očekivati. A očekivalo se mnogo, jer je Van Galova poslednja linija svako malo ostavljala protivnicima prostor za šut. Isprva je De Hea bio nepremostiva prepreka, ali posle dve fenomenalne reakcije u prvom poluvremenu konačno je i on u 49. minutu bio prinuđen da potpiše kapitulaciju.

Šeik Kujate je učinio da odbrana gostujućeg tima izgleda smešno. Loše ispucanu loptu 25-godišnji zadnji vezni majstorski je prihvatio, pimplao je pored statičnih igrača Junajteda i potom volejom iz okreta bacio De Heu na kolena.


Ali nisu samo defanzivci tima iz Mančestera ostali dužni navijačima. Naprotiv. Više od 70 minuta bilo je potrebno ofanzivnim igračima da ozbiljnije ugroze gol Vest Hema. A kada su u samom finišu to konačno i uspeli Radamel Falkao i Robin Van Persi su nisu istakli.

Van Persi se bar nije obrukao. Odlični Adrijan među stativama Čekićara skinuo je Holanđaninov udarac sa nekih sedam ili osam metara iskosa. Ali Falkao teško da će posle večerašnje partije moći da računa na podršku javnosti kada je u pitanju odluka o njegovom statusu na Old Trafordu. Utisak je da su i najveći optimisti digli ruke od Kolumbijca.

Savršen dupli pas sa Van Persijem, imao je Falkao ispred sebe samo Adrijana… Užasan pokušaj.

Srećom po Falkaa - i pre svega navijače Mančester junajteda - igrači Vest Hema se nisu najbolje snašli pod rastućim pritiskom. Kao da su više razmišljali o tome kada će sudija Mark Klatenburg da odsvira kraj nego o tome kako da sačuvaju vođstvo. Skupo ih je koštao takav pristup.

Loše ispucana lopta u sudijskoj nadoknadi sela je nogu Dejlija Blinda. Poklon kakav se morao iskoristiti. Blind je to i učinio. Ali nikako nije uspeo da odagna gorak ukus u ustima posle blede partije Junajteda na Aptonu.

PREMIJER LIGA - 24. kolo:

Subota:

Totenhem - Arsenal 2:1 (0:1)
/Kejn 56, 86 - Ozil 11/

Aston Vila – Čelsi 1:2 (0:1)
/Okore 48 - Azar 8, Ivanović 66/

Lester - Kristal Palas (0:0)
/Ledli 55/

Mančester Siti - Hal Siti 1:1 (0:1)
/Milner 90+2 - Mejler 35/

KPR - Sautempton 0:1 (0:0)
/Mane 90/

Svonsi - Sanderlend 1:1
/Ki 66 - Defo 42/

Everton - Liverpul 0:0

Nedelja:

Barnli - VBA 2:2 (2:1)
/Barns 11, Ings 32 - Brant 45+1, Ideje 67/

Njukasl – Stouk 1:1 (0:0)
/Kolbek 75 - Krauč 90/

Vest Hem  - Mančester Junajted 1:1 (0:0)
/Kujate 49 – Blind /

(FOTO: Action images)


tagovi

Šeik KujateRadamel FalkaoPremijer ligaEvropaEngleskaDejli BlindDavid De HeaAdrijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara