David De Hea
David De Hea

De Hea još bez odbrane na Mundijalu

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.06.18. | 09:35

Posle dva kola prednjači Meksikanac Očoa sa 14 intervencija, a najbolji su Subašić i Muslera koji nisu primili gol

Španski golman David De Hea jedini je od 33, koji su nastupili na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a da nije zabeležio nijednu odbranu, prema zvaničnoj statistici koju je FIFA objavila na svom sajtu.

Španska javnost je iznenađena zbog činjenice da jednog od najboljih premijerligaških golmana nema na listi na kojoj je prvoplasirani čuvar mreže Meksika Giljermo Očoa sa čak 14 odbrana na dve utakmice.

Izabrane vesti

Podestimo, De Hea se "proslavio" na startu i velikim kiksom kada mu je posle šuta Kristijana Ronalda lopta prošla kroz prste, a na tom meču Španija je primila tri gola u remiju 3:3. Uspeo je golman Junajteda da sačuva mrežu protiv Irana u trijumfu od 1:0, ali tada nije imao potrebe da interveniše za 90 minuta.

Što se tiče FIFA rang liste golmana u Rusiji, iza lidera Očoe su Kasper Šmajhel (Danska) sa 10 odbrana, te Navas (Kostarika), Rajan (Australija) i Haldorson (Island) sa po devet intervencija.

Ipak, najveći majstori u Rusiji među golmanima su Urugvajac Fernando Muslera (šest odbrana) i Hrvat Danijel Subašić (pet), koji jedini nisu primili gol i imaju 100 procentni učinak.

Foto: Action Imges


tagovi

David De HeaGiljermo OčoaDanijel SubašićFernando MusleraRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara