Debituje Alison! Vraća se i Firmino...

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.08.18. | 10:22

Liverpul protiv Napolija u Dablinu brusi formu za predstojeću sezonu

Napoli nije bio udostojen učešća na Međunarodnom kupu šampiona, ali će imati priliku da se odmeri sa jednim od izabranih. Aviva stadion u Dablinu biće poprište prijateljskog duela Liverpula i Napolija, koji su bili prilično aktivni na letnjoj transfer pijaci, pa u predsezoni traže ritam i konture uspešnog kolektiva. 

Poslednji put Redsi i Partenopei ukrstili su koplja pre nešto manje od osam godina u okviru grupne faze Lige šampiona, Liverpul je tada bio uspešniji posle remija bez golova na San Paolu, i pobede na Enfildu sa 3:1. Tek da podsetimo, Ezekjel Laveci je doveo Italijane u vođstvo, ali je Stiven Džerard obezbedio svom timu prvo mesto. Od tada se mnogo toga promenilo, klubovi su se izdigli na viši nivo, a ova sezona mogla bi da bude ključna za oba tima, koja imaju jednu zajedničku stvar - na titulu prvaka čekaju od 1990. godine!

Izabrane vesti

Liverpul je potpisao Nabija Keitu, Fabinja, Džerdana Šaćirija i učinio Alisona najskupljim golmanom u istoriji, plativši za njega Romi vrtoglavih 60.000.000 evra. Oči ostrvske, ali i svetske fudbalske javnosti biće uprte upravo na brazilskog čuvara mreže, koji će, kako stvari stoje, debitovati u Dablinu. Imena pojačanja nagoveštavaju da je skockan tim koji bi mogao od sredine avgusta da se snažno zaleti ka dugo čekanoj tituli, a Jirgen Klop bi morao dobro da uigra novajlije. Očekuje se da prve minute u pripremnom periodu dobije i Roberto Firmino.

Sa druge strane, Napoli je do sada potrošio 86.000.000 evra na pojačanja, a najviše je spiskao na Fabijena Ruiza (30.000.000), koji bi trebalo da zameni Žoržinja, koji je otišao u London s doskorašnjim šefom struke Mauriciom Sarijem. Novi kormilar Karlo Ančeloti još traga za pojedinim rešenjima, ali je kadar ojačao Verdijem, Junesom, Meretom, Karnezisom...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 19:00 6849 KLPR Liverpool - Napoli tgg gg3+ 1,62
Ukupna kvota1,62

Foto: Action Images


tagovi

Prijateljske utakmiceLiverpulNapoliAlisonRoberto Firmino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara