Definitivno - Matović vodi Partizan u Ankari

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.10.18. | 12:22

Dojučerašnji pomoćnik Nenada Čanka imaće težak posao...

Košarkaši Partizana prebrodili su težak poraz od Zadra, ostavku Nenada Čanka i nekoliko teških dana. Sada je vreme za nove obaveze, odnosno gostovanje u Ankari, gde će se u sredu od 18 časova odmeriti snage protiv Turk Telekoma. Posle Čankovog odlaska, a usled još nerazjašnjene situacije oko novog trenera (verovatno uzima Andrea Trinkjeri) ekipu će u narednom meču predvoditi Aleksandar Matović.

Dojučerašnji Čankov pomoćnik svestan je trenutka u kojem vodi ekipu na teško gostovanje, ali se ne plaši izazova. 
"Situacija u kojoj se nalazimo jeste specifična, ali se trudimo da na to ne obraćamo veliku pažnju, već da se fokusiramo na svoju igru i na analizu igre našeg protivnika. U prošlom kolu, oni su u gostima protiv Trenta došli do važne pobede i sigurno će sutra želeti da je na neki način potvrde, i tako sa bolje pozicije u odnosu na nas završe prvi deo takmičenja po grupama. Sa druge strane, verujem da mi sutra možemo da odigramo u dobrom ritmu i da dođemo do pobede koja bi nam puno značila", istakao je Matović.

Izabrane vesti

Amar Gegić se nada da ekipa može da pokaže reakciju u odnosu na prethodne utakmice, iako zna da u Ankari neće biti lako. 
"Utakmica u Ankari je veoma važna za nas, jer bi pobedom stekli lepu šansu za plasman u TOP 16. Ipak, put do pobede neće biti nimalo lak. Turk Telekom ima odličnu ekipu, punu iskusnih igrača koji svakome mogu da naprave probleme i svesni smo da uloga favorita pre utakmice pripada njima. Bez obzira na to, mislim da smo u stanju da taj odnos snaga učinimo drugačijim kada utakmica počne", zaključio je Gegić.

Foto: MN Press


tagovi

Aleksandar Matović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara