""
""

Del Boske otišao, Španija 19. jula predstavlja novog selektora

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.06.16. | 23:36

Posle evropske i svetske titule, legendarni brka napustio kormilo Furije

Sada je i zvanično: Visente Del Boske odlazi sa kormila Španije! Mesec dana pre isteka ugovora, legendarni stručnjak je napustio klupu Crvene futrije. Poraz od Italije u osmini finala EP je bio i poslednji meč za čuvenog brku na kormilu Furije.

Izabrane vesti

Del Boske je sa Španijom osvojio svetsku titulu u Južnoj Africi 2010. i evropsku krunu u Poljskoj i Ukrajini dve godine kasnije. Najuspešniji je selektor u istoriji španskog fudbala.
„Bez ikakve dileme nema nameru da nastavim sa radom u reprezentaciji. Odlazim tako kako dolazim i posle svima poznatog rezultat na EP. Bio sam srećan ovde i odlazim bez zamerki sa bilo čije strane u FS Španije. Nisu me pitali oko imena mog naslednika, ali ako me budu pitali izneću im svoje mišljenje“, rekao je Del Boske.

Međutim, Del Boskeovo mišljenje neće biti toliko bitno. Španski mediji uvervaju da je naslednik već izabran i da će Del Boskea na klupi naslediti Hoakin Kaparos, nekadašnji trener Sevilje i brojnih španskih klubova, a u prethodnoj sezoni strateg Granade u kjojoj je smenjen u januaru. On će kao novi seektor biti predstavljen 19. jula. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Visente del BoskeŠpanijareprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija ŠpanijeHoakin KaparosEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara