"detalj sa Gudisona"
"detalj sa Gudisona"

Dele Alijeva lepotica nije bila dovoljna, Totenhem zaustavljen na Gudisonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.16. | 18:55

Everton izvukao 1:1, iako su gosti više od sat vremena bili više nego dominantni, mada su u samom finišu mogli da ispuste i ceo plen

detalj sa GudisonaNajbolji tim ako se igra 20 minuta. To je Everton u ovoj sezoni Premijer lige. Uglavnom uspavan, trom, ali kada konačno ubaci u brzinu prosto je nezaustavljiv. U žustroj konkurenciji u elitnom engleskom takmičenju to možda nije dovoljno za sam vrh, ali je otrov za one koji se nadaju najvišem plasmanu. Osetio je to i Totenhem čija je mini serija od tri prvenstvene pobede svoj kraj dočekala upravo na Gudisonu - 1:1 za kraj 20. kola Premijer lige.

Iako je odlični Totenhem punih sat vremena držao konce igre u svojim rukama. Dobro, ne baš sat vremena. Bilo je tu i par žutih trenutaka. Toliko je Evertonu dovoljno. U jeku ofanzive gostujućeg tima, Lejton Bejns je primorao Kristijana Eriksena na grešku, usledila je duga lopta Toma Kleverlija, Romelu Lukaku je glavom spustio loptu do Arona Lenona, a on je imao sve vreme sveta da se namesti i maltene iz prvog pravog napada Karamela matira nemoćnog Uga Lorisa za inicijalno vođstvo domaćih.

Izabrane vesti

Međutim, Totenhem pod Maurisiom Poketinom nije tim koji se lako predaje. Nastavili su Pevci da kidišu u tempom nabijenom meču i nagrada je posle nekoliko više nego opasnih pokušaja stigla u sudijskoj nadoknadi. Tobi Aldervajreld je poslao loptu preko Evertibive poslednje linije,  a Dele Ali majstorski u punom trku prihvatio loptu i volejom je sproveo iza leđa Tima Haurda za ispostavilo se konačnih 1:1.

Rezultat za kojim mogu da plaču i jedni i drugi. Totenhem jer je, barem je takav utisak, morao da vodi s obzirom na to da je do 60. minuta bio mnogo bolji tim na terenu, Everton zato što je u poslednjih pola sata bio konkretniji, pa je samo Loris sačuvao Pevce odbranivši volejčinu rezerviste Muhameda Bešića, pa i kasniji šut Rosa Barklija.

Everton jednostavno ne ume protiv Totenhema. Bio mu je ovo sedmi uzastopni susret bez pobede nad timom sa Vajt Hart Lejna. Karamele ostaju na 11. mestu na tabeli, Totenhem je i dalje treći, sada tri boda ispred Mančester junajteda i šest ispod gradskog rivala Arsenala na liderskoj poziciji.

Premijer liga, 20. kolo:

Subota:

Vest Hem - Liverpul 2:0 (1:0)
/Antonio 10, Kerol 55/

Sanderlend - Aston Vila 3:1 (0:0)
/Van Anholt 30, Defo 73, 90+2 - Hil 63/

Lester - Bormut 0:0

Arsenal - Njukasl 1:0 (0:0)
/Koščelni 73/

Norič - Sautempton 1:0 (0:0)
/Tetej 76/

VBA - Stouk 2:1 (0:0)
/Sesenjon 60, Evans 90+2 - Volters 82/

Mančester Junajted - Svonsi 2:1(0:0)
/Marsijal 47, Runi 77 - Sigurdson 71/

Votford - Mančetser Siti 1:2 (0:0)
/Kolarov ag 55 - Ture 82, Aguero 84/

Nedelja:

Kristal Palas - Čelsi 0:3 (0:1)
/Oskar 29, Vilijan 60, Dijego Kosta 66/

Everton - Totenhem 1:1 (1:1)
/Lenon 22 - Ali 45+1/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEvertonEngleskaDele AliAron Lenon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara