""
""

Dembele zavio Lion u crno, moćni Italijani, slabi Ukrajinci (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.02.13. | 20:57

Lion opet primio gol u 90. minutu i ispao od Totenhema u šesnaestini finala Lige Evrope, dalje ide i Njukasl. Silni Lacio i Inter takođe među 16 najboljih. Pobedio i Štutgart

 

Izabrane vesti

Zaustavili su Lionovi fudbaleri Gereta Bejla za razliku od prvog meča, ali im je glave došao Musa Dembele. Imao je Lion u džepu plasman u osminu finala Lige Evrope, ali kao u prvom meču kada im je Bejl u poslednjem sekundu zatresao mrežu, ni ovaj put nisu izdržali do kraja i primili su gol u 90. minutu koji ih je koštao plasmana među 16 najboljih.

Francuzi su poveli „na vreme“, kada je Maksim Gonalon iskoristio cenatršut Grenijea iz slobodnjaka i udarcem sa prve stative matirao Fridela. Imao je Totenhem šanse preko Holtbija koji je pogodio stativu i Adebajora koji nije iskoisrio proigravanje Bejla, dok je Lion pretio preko Grenijea i Lakazeta, ali je i Fridel pokazao da nije za staro gvožđe. I kada se činilo je Totenhem eliminisan i kada je Žerlan počeo da slavi, Musa Dembele je sa ivice šesnaesterca neodbranjivo šutirao i doneo zlata vredan remi svom timu. Biševac je odigrao ceo meč za tim Liona, ali u osminu finala ide Totenhem gde ih čeka Inter. To bi trebalo i da bude derbi susret osmine finala Luge Evrope.

A, Inter je bez mnogo problema overio pobedu iz prvog meča protiv Kluža i sa novih 3:0 lagano obezbedio plasman u narednu rundu. Pobeda u Rumuniji im je bila prva gostujuća još od meča sa Partizanom, a od tada su u svim takmičenjima poraženi na osam od ukupno devet gostujućih mečeva.  Junak Neroazura je bionjihov najbolji igrač tima u ovoj sezoni, dvostruki strelac Fredi Guarin. Kolumbijac je prvi gol postigao posle proigravanja nesebičnog Palasija, a drugi posle greške golmana domaćih i minijature Rikija Alvareza. Tačku na trijumf je stavio mlada nada Benasi.

U osmini finala im se pridružio i Lacio koji je lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa Borusijom iz Menhengladbaha. Prvi gol je postigao Kandreva posle solo prodora, a drugi kada je Gonzales pokupio otpadak posle šuta Radua i sproveo loptu u mrežu. Imali su gosti dve šanse preko Štrancla i De Jonga, ali je Marketi sprečio poravnanje rezultata.

Lacijali u osmini finala idu na Štutgart koji je ipak uspeo da prekine seriju katastrofalnih rezultat i pobedom od 2:0 u Genku najavi izlazak iz krize. Poveli su uz mnogo sreće kada je jedan igrač domačih skrenuo šut Boke u sopstvenu mrežu, a potom je Gentner ponovio učinak iz prvog meča i opet zatresao mrežu Belgijanaca.

Za razliku od Italijana, mnogo lopiji učinak su imali Ukrajinci. Dnjepar nije andoknadio poraz iz prvog meča protiv Bazela. Odigrali su samo 1:1 sa Švajcarcima koji idu dalje zahvaljujući pobedi od 2:0 iz prvog meča. Ništa bolje nije prošao ni Metalist koji ni su drugom meču nije zatresao mrežu Njukasla. Svrake su spasle čast engleskog fudbala i golom Ameobija iz penala izborili osminu finala. 

LIGA EVROPE- 1/16 finala

Rubin – Atletiko 0:1 (0:0)

/Falkao 84)

Kluž – Inter 0:3 (0:2)
/Guarin 22, 45+2, Benasi 88/

Metalist – Njukasl 0:1 (0:0)
/Ameobi 64 penal/

Genk – Štutgart 0:2 (0:1)
/Boka 45, Gentner 59/

Dnjipro – Bazel 1:1 (0:0)
/Seleznjov 76 špenal – Šar 81 penal/

Lacio – Borusija Mehengladbah 2:0 (2:0)
/Kandreva 10, Gonzales 33/

Lion – Totenhem 1:1 (1:0)
/Gonalon 17 – Dembele 90/

21.05: Fenerbahče – Bate Borisov

21.05: Olimpijakos – Levante

21.05: Liverpul – Zenit

21.05: Bordo – Dinamo Kijev

21.05: Benfika – Bajer Leverkuzen

21.05: Steaua – Ajaks

21.05: Hanover – Anži

21.05: Čelsi – Sparta Prag

21.05: Viktorija Plzen - Napoli 


tagovi

Antonio KandrevaBazelBelgijaBorusija MenhengladbahCFR KlužDnjiproEngleskaEvropaFrancuskaFredi GuarinGenkInterItalijaKristijan GentnerLacioLiga EvropeMaksim GonalonMetalistMusa DembeleNemackaOlimpik LionRumunijaŠola AmeobiStutgartŠvajcarska 1Ukrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara