""
""

Derbi bio korak od čuda i finala na Vembliju! Tigrovi jedva sačuvali tri gola prednosti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.16. | 22:54

U Premijer ligi ćemo naredne sezone gledati Hal Siti ili Šefild Venzdej

Otpisan od svih, potpuno prežaljen posle onog debakla na svom terenu (0:3) u prvom meču polufinala baraža za ulazak u Premijer ligu, Derbi Kaunti je večeras bio na korak od podviga i plasmana u finale. Ovnovi su za tili čas nadoknadili dva gola deficita u Halu, poptuno se vratili u igru, ali do trećeg pogotka i makar produžetaka nisu uspeli da stignu.

Izabrane vesti

Derbi Kaunti je slavio 2:0 u Halu, ali u finale na Vembliju protiv Šefild Venzdeja idu Tigrovi koji su večeras preživeli jezu uljuljkani ubedljivom pobedom u prvom meču.

Kao da nisu doživeli potpuni debakl pre nekoliko dana na svom terenu, Ovnovi su večeras izbirsali iz memorije taj težak poraz i zaigrali na sve ili ništa na Kingstonu. Rasel je u sedmom minutu uspeo iz drugog pokušaja da pogodi mrežu domaćih, a onda je Robertson nespretnom intervencijom u 36. minutu zatresao sopstvenu mrežu i potpuno oživeo nade gostiju.

Domaći su na poluvremenu bili izgubljeni i izgledalo je da samo čekaju na fatalan udarac Derbija. Tek što je počelo drugo poluvreme, Derbi je imao fenomenalnu šansu da poravna rezultat. Vajman je promašio ono što se ne promašuje. Sa pet metara je propustio zicer da potpuno anulira prednost Hala iz prvog meča.

Taj promašaj je na kraju skupo koštao Ovnove. Iako su svim silama jurili ka trećem golu i izjednačenju u ukupnom skoru, Hal je uspeo da se odbrani i plasira se u finale sa Šefild Venzdejom. Derbi će dugo pamtiti promašaj Vajmana... I onaj primljeni gol u 98. minutu prvog meča sa Halom. Definitivno, najmaleroznija ekipa Čempionšipa.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaHal sitiEvropaEngleskaDerbi kauntiČempionšipAndreas Vajman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara