"Navijači Dinama"
"Navijači Dinama"

Derbi Hrvatske: Dobar fudbal u drugom planu, akcenat na ustaškim povicima BBB-a i Torcide

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.12.13. | 18:00

"Za dom spremni", ponovo se orilo nad Maksimirom na kojem su Dinamovci i Hajdukovci zajedno navijali i vređali

Navijači DinamaIdeja je bila da se navijači Hajduka i Dinama zajedno suprotstave planu nacionalnog Saveza da ljubiteljima fudbala dozvoli put na gostovanja samo uz vaučer koji se traži od matičnog kluba par dana pred same utakmice. Zato su se Bed Blu Bojsi i Torcida ujedinili na dan, zajedno otišli na Maksimir, ali ponovo nisu mogli bez Srba.

Naime, uz već standardan repertoar uvreda na račun alfe i omega Zdravka Mamića i čelnika HNS-a nebo nad Maksimirom ponovo su parali ustaški pozdravi "Za dom spremni" čime su navijači dva najveća hrvatska kluba verovatno želeli da pruže podršku Josipu Šimuniću.

Izabrane vesti

Podsetimo, hrvatski reprezentativac i igrač Dinama  Šimunić je 19. novembra posle utakmice baraža sa Islandom uzvikivao "Za dom spremni" sa navijačima što je izazvalo je osudu čitavog sveta, a FIFA je pokrenula istragu povodom tog slučaja.

Sama utakmica je tako protekla u potpunoj senci, iako je viđen možda jedan od boljih derbija u poslednje vreme. Na kraju rezultat 2:2 pošto je Hajduk golom Maglice u sudijskoj nadoknadi stigao do izjednačenja.

(FOTO: Action Images, arhivska)


tagovi

BBBDinamo ZagrebEvropaHajduk SplitHrvatskameđunarodni fudbalnavijačiTorcida

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara