"Lazić u Gudurić u borbi za loptu sa Arapovićem i Babićem"
"Lazić u Gudurić u borbi za loptu sa Arapovićem i Babićem"

Derbi Jadrana: Zvezda želi besprekoran start i udarac ispod pojasa direktnom rivalu, a Cedevita brisanje blede slike sa otvaranja

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.10.16. | 08:00

U dvorani Aleksandar Nikolić okršaj dva po opštem mišljenju najozbiljnija kandidata za šampionski trofej u regionalnom takmičenju

Lazić u Gudurić u borbi za loptu sa Arapovićem i Babićem

Prvo kolo je u potpunosti neutralisano i izbačeno iz memorije, razmišlja se samo o onome što predstoji, a to je derbi ABA lige. Crvena zvezda je protiv MZT-a odigrala utakmicu na nivou razigranosti iz punog jeka sezone, dok je Cedevita na svom terenu neočekivano lako potučena od podgoričke Budućnosti. Ipak, večeras (21.00, TV Arena sport 1) sve to pada u vodu, jer se radi o utakmici dva glavna kandidata za šampionski trofej u regionalnom takmičenju i ekipama koje mnogi vide u direktnom obračunu za plasman u Evroligu naredne sezone.

Izabrane vesti

Dvostruki uzastopni šampion Jadranske lige sasvim sigurno neće dozvoliti da ga ponese lepršava igra sa otvaranja sezone, jer uprkos svim kvalitetima makedonskog šampiona, večeras u dvoranu Aleksandar Nikolić dolazi drastično jači tim. Beograđani su svesni da je gotovo nemoguće da Cedevita ponovi onako tmurno šutersko veče i bledu igru koju je prikazala pre četiri dana u Zagrebu.
„Mi smo svesni njihovog kvaliteta, znamo da dolaze posle poraza u prvom kolu od Budućnosti, ali i da nije bilo njega pristup bi bio pobednički. Moramo da igramo dobro da bismo mogli da ih dobijemo. Zbog toga nam je potrebna još veća podrška publike nego što je bila u prethodnom meču i verujem da ćemo svi biti zadovoljni“, rekao je Dejan Radonjić.

POGLEDAJTE KVOTE ZA OVAJ MEČ

Na željenom nivou protiv Budućnosti u ekipi Veljka Mršića nije bio ni centarski tandem Miro BilanMirza Begić, koji bi, ukoliko bude na visini zadatka, mogao da nanese ozbiljne probleme još uvek nekompletnoj centarskoj liniji Crvene zvezde. Ipak, Ognjen Kuzmić i Milko Bjelica su već na startu sezone pokazali odličnu saradnju i bili jedni od ključnih igrača za premijerno slavlje srpskog šampiona.
„Čeka nas, gledajući zadnjih nekoliko sezona, sada možda i najveći derbi u ABA ligi. U pitanju je sigurno jedan od najtežih terena za igranje. Znamo otprilike šta nas čeka. Bez obzira na to što Zvezda ima nekoliko novih igrača, oni uglavnom funkcionišu po istom sistemu, a tu je i isti trener. Dve godine zaredom su prvaci i sigurno da ćemo morati da odigramo mnogo bolje nego u prvoj utakmici da bi uopšte imali bilo kakvu šansu da dobijemo ovaj meč", izjavio je Miro Bilan.

Simonović šutira preko Bilana

Zvezdina osnovna snaga upravo i jeste kontinuitet u radu, kako Dejana Radonjića, tako i nekolicine igrača koja je već dugo na okupu, ali sa druge strane i Veljko Mršić je već dugo u sistemu koji je poslednjih godina uspostavila Cedevita. Obe ekipe su ostale bez nekoliko igrača iz prošle sezone, ali se čini da su pronađene više nego adekvatne zamene.
„To je dobra ekipa. Imaju sedmoricu igrača iz prošle godine. Od nosioca igre su izgubili Cirbesa, Milera i Kinzija. Šutersku liniju su nadomestili Dženkinsom, dok su na dve visoke pozicije doveli Kuzmića, reprezentativca Srbije i Bjelicu, koji je bivši reprezentativac. Imaju i četvoricu srpskih reprezentativca koji su bili svetski i olimpijski vicešampioni. To je dovoljno samo po sebi. Bez obzira na to što govore da će potpisati još dvojicu igrača, mislim da su i ovako dosta jaki. Možda im nedostaje talenat koji je imao Miller, ali mnogo su čvršći i ozbiljniji. Biće to dobar evroligaški test", rekao je Mršić.

Koliko god slavlje, pre svega u psihološkom smislu značilo za večerašnje rivale, ni nakon ove utakmice neće biti previše prostora za dublju analizu, pošto ubitačan ritam nastavlja da melje sve pred sobom. Već u četvrtak Crvena zvezda ide u goste Zadru, dok Cedevita na svom terenu dočekuje MZT. Ostaje da se vidi još samo sa kojim učinkom nakon prva dva kola.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan RadonjićJadranska ligaMiro BilanVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara