""
""

Derbi zaleđenih lica: Od svih ljudi rezervni štoper i drugi golman! Šta sve promaši Pipita, Roma će dugo žaliti za zicerima (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.12.17. | 22:47

Juventus pobedom u derbiju 18. kola nastavio da pritiska Napoli

Juve ima napad „da se smrzneš“, ima i prekaljene veziste reprezentativnog kalibra, ima i drugopozivce da ga čuvaju kad je „prpa“. U završnoj utakmici 18. kola Serije A šampiona Italije spasli su rezevni štoper Mehdi Benatija i drugi golman Vojčeh Ščensni. Prvi tako što je doneo, a drugi doslovce odbranio prednost u derbiju sa Romom, posle kojeg je tim Masimilijana Alegrija nastacvio da pritiska Napoli na vrhu tabele - 1:0.

Scena po okončanju nadoknade vremena, kad igrači torinskog kluba trče u zagrljaj poljskom golmanu, svedoči da je on heroj trijumfa i da je sa dve fenomenalne intervencije na kraju nagovestio da bi navijači crno-belih mogli mirno da spavaju i kad u penziju ode Đanluiđi Bufon. Sve vreme je njegova rezerva (u sastavu zato što je Điđi povređen), ali pošto je odbranio zicere i Turčinu Underu i Čehu Šiku može se smatrati da je veći junak od Benatija, koji je Bjankonerima stavio ispod jelke božićni poklon u vidu tri boda.

Izabrane vesti

A obojica su presudili bivšem klubu! Šta ti je fudbal..

Maks Alegri je ostao dosledan principima da Paola Dibalu drži „zakucanog“ za klupu, međutim, i bez mladog Argentinca njegov tim je bio ofanzivan. I opasan. Mario Mandžukić po levom, Huan Kvadrado po desnom krilu i Gonzalo Iguain u sredini stvarali su ogromne probleme defanzivcima Rome i da nije bilo sjajnog štopera Federika Facija, a pre svega odličnog golmana Alisona pitanje je koliko bi golova gosti primili samo u prvom delu.

Pogotovo je „pucala“ odbrana Rimljana po levoj strani, gde je dejstvovao srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov, međutim, u dve situacije Sami Kedira nije uspeo da savlada Brazilca. A kad nisu mogli ni napadači, ni vezisti, priskočio je u pomoć štoper. Napadački fudbal crno-belih došao je na naplatu iz prekida. Posle kornera Miralema Pjanića šut Đorđa Kjelinija ukrotio je Alison, odbio na levicu Mehdiju Benatiju, prvi udarac Marokanca zaustavila je prečka, ali iz popravnog je pogodio cilj i presudio nekadašnjem klubu.

Šesti gol Juventusa posle kornera u ovosezonskoj Seriji A omogućilo mu je da u potpunosti zavlada terenom i kontroliše utakmicu. Mogao je i da je „zatvori“ da je Iguain iskoristio makar jednu od dve vrlo dobre prilike ili da je sudija Paolo Taljavento u 29. minutu start golmana Alisona nad Argentincem okarakterisao kao faul za jedanaesterac.

To je ova situacija...

Kako god, čak 12 puta pucao je Juve na gol Rome u prvom delu, bio nadomćan, vladao situacijom, a jedino kad je bilo opasno po Ščesnog u prvom poluvremenu jesu šut Džeka glavom i slobodan udarac Kolarova iz „njegove“ pozicije - samo do živog zida.

U stilu kom je igrao prvih 45 minuta prvak Italije je nastavio u drugom poluvremenu i stvorio prilike koje bi na svakoj drugoj utakmici pretvorio u golove. Opet je u fantastičnoj šansi bio Iguain, pretio je i Matuidi i kad su se Alegrijevi igrači ispromašivali utisak je da je počela da ih hvata panika hoće li uspeti da sačuvaju stečeno. Videlo se da su im lica zaleđena od straha...

To je prepoznao Euzebio di Frančesko, uveo je Šika, Pelegrinija i Undera i gosti su počeli da igraju fudbal kakvim su lomili protivnike u dosadašnjem toku sezone. Krenuli su uraganski napadi Rome, svi su se zaleteli ka golu Juventusa i pravo je čudo kako gosti sa Olimpika nisu uspeli da u završnih 15-20 minuta naplate ofanzivu. Juve je bio na kolenima, sateran u svoj kazneni prostor, uplašen i morao je da drhti. 

Mora biti da su se zaledili navijači na stadionu kad je Alesandro Florenci na čudesan način pobegao Kjeliniju i Aleksu Sandru, ali nije imao sreće, pošto je udarac u letu završio na prečki (80. minut), Turčin Under je u 88. u padu umalo savladao Ščesnog, da bi i navijačima Rome stao dah kad je njihov prošlosezonski čuvar mreže iz situacije „jedan na jedan“ izašao kao pobednik protiv Patrika Šika, kome se iznenada ukazala u četvrtom minutu nadoknade.

Roma zbog tih zicera nije zaslužila da izgubi (iako je moglo da bude i gore da je Pjanić umesto prečke malo pre Šika bio precizniji), ali je baš zbog menataliteta osmi put uzastopno poražena u Torinu.

Da se zna ko je glavni u Italiji.

 

 

ITALIJA 1 - 18. KOLO

Petak

Kjevo - Bolonja 2:3 (1:1)
/Ingleze 32, Kaćatore 85 - Destro 4, 90, Verdi 50/

Kaljari - Fjorentina 0:1 (0:0)
/Babakar 82/

Subota
Lacio - Krotone 4:0 (0:0)
/Lukaku 56, Imobile 78, Lulić 86, Anderson 89/

Napoli - Sampdorija 3:2 (3:2)
/Alan 16, Insinje 33, Hamšik 39 - Ramirez 2, Kvaljarela 27/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)
/Falćineli 34/

Spal - Torino 2:2 (1:2)
/Vivijani 42, Antenući 69pen - Falke 1, 10/

Udineze - Verona 4:0 (2:0)
/Barak 28, 68, Vidmer 44, Lazanja 80/

Đenova - Benevento 1:0 (0:0)
/Lapadula 90+2pen/

Milan - Atalanta 0:2 (0:1)
/Kristante 32, Iličić 71/

Juventus - Roma 1:0 (1:0)
/Benatija 18/

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaItalijaJuventusMehdi BenatijaRomaSerija AVojćeh Ščensni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara