"Slavlje Marka Pavlovskog"
"Slavlje Marka Pavlovskog"

Deset godina čekanja Romantike: Strele Jovovića i Pavlovskog uništile Partizan! Potpuni fijasko Tomićeve taktike (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.02.16. | 15:50

Plavo-beli za 13 minuta preokrenuli protiv Partizana koji 150. večiti derbi čeka sa 29 poena minusa u odnosu na Crvenu zvezdu

Slavlje Marka Pavlovskog

Plave strele pogodiše u srce crno-bele! Kao da imaju otrov u kopačkama, Vladimir Jovović i Marko Pavlovski su, blic-krigom s početka drugog poluvremena poveli OFK Beograd ka senzacionalnom trijumfu nad Partizanom, kome ni inicijalno vođstvo, ni promena sistema igre, ni gotovo u potpunosti renoviran tim nisu pomnogli da izbegne još jednu blamažu. Na Vračaru, u 23.  kolu Superlige još jedna senzacija: 2:1 za nominalnog domaćina, koji je prvi put posle septembra 2006. uspeo da obori na pleća crno-bele i produbi im rezultatsku krizu, oličenu u činjenici da za večitim rivalom i liderom na tabeli zaostaju neverovatnih, ali istinitih, 29 bodova.

Izabrane vesti

To nikad otkako se lopta kotrlja srpskim tereniima nije bilo.

Da sve bude zanimljivije, trenerski debi Ivana Tomića pokvario je pozajmljeni igrač Crvene zvezde, Vladimir Jovović, koji je u 57. minutu iskoristio fenomenalan pas u prazno Komnena Andrića i kaznio riskantan plan gostiju da igraju sa "visoko" postavljenom odbranom. Bio je to hitac koji je promenio tok dešavanja na terenu, pomogao igračima OFK Beograda da shvate kako naspram sebe imaju tim koji više liči na polu-amaterski klub nego na šampiona države, pa su ga ubrzo još jednom kaznili.

Učinio je to povratnik na Staru Karaburmu, Marko Pavlovski, kapiten one zlatne generacije "Litvanaca", kaznivši loše ispucavanje Miladina Stevanovića za brzopotezni preokret, koji je Romantičarima omogućio da se vrate na 13. mesto tabele i nagoveste borbu za opstanak, iako samom igrom tim Dragan Radojičića nije oduševio.

Ali od OFK-a se to nije ni očekivalo, a Radojičićeva je sreća što je naspram sebe imao bezidajnu četu trenerskog početnika Ivana Tomića, čija je ideja da Ivan Petrović igra zadnjeg veznog doživela totalni fijasko, a plan o "visoko" postavljenoj i pritom neisgurnoj odbrani raspao se još u ranoj fazi utakmice kad su Avramovski  i Liščević mogli da donesu prednost OFK Beogradu.

S identičniim problemima u organizaciji napada, ali i dvojicom debitanata u manevru, Veljkom Birmančevićem i Nemanjom Mihajlovićem, ekipa iz Humske 1 oslonila se na iskustvo da bi povela. Potvrda floskučle da "lopte Saše Ilića imaju oči" stigla je sredinom prvog dela, kapiten Parnog valjka je proigrao Darka Brašanca, ovaj promešao odbranu Romantičara i prvencem u Superligi ove sezone krunisao nešto bolju igru favorita.

To je bilo to od Partizana bilo sve. Iako je Nemanja Mihajlović sasvim dobru partiju i jedan prodor posle preokreta morao da završi pogotkom za izjednačenje. Iako je Dušan Vlahović postao najmlađi debitant u istoriji kluba iz Humske 1. OFK Beograd je i do kraja bio bolji  tim, pa je preko Avramovskog pogodio stativu i naterao Grobare da skandiraju: "Uprava, napolje" i "Žile, majstore".


OFK BEOGRAD - PARTIZAN 2:1 (0:1)
/Jovović 57, Pavlovski 64 - Brašanac 22/

Beograd
Stadion: Obilića
Gledalaca: 1.500
Sudija: Dejan Filipović (Beograd)
Žuti kartoni: Martinović, Planić, Avramovski, Čupić, Planić (OFK Beograd), Petrović, Ilić (Partizan)
Crveni karton: Bogdan Planić (OFK Beograd) u 90. minutu.

OFK Beograd (4-2-3-1): Čupić - Liščević, Planić, Stojković, Martinović - Vukobratović, Pejović - Belaković (od 53’ Pavlovski), Avramovski, Jovović (od 89’ Duronjić) - Andrić (od 69’ Cuckić);
Partizan (4-3-3): Kljajić - Vulićević, M. Stevanović, M. Jovanović, Bogosavac - Petrović (od 76’ Kosović), Brašanac, Ilić - Birmančević (od 59’ Lukić), Mihajlović - Fofana (od 70’ Vlahović).

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir JovovićSuperligaSrbijaFK PartizanOFK BeogradMarko PavlovskiDarko Brašanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara