Desetkovani i otpisani, ali željni dokazivanja: Zvezdini omladinci najavljuju ofanzivu na Banovom brdu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.12.18. | 10:42

Crveno-beli silno otpisani dočekuju okršaj sa Parižanima na Banovom brdu

Omladinci Crvene zvezde imaju samo jedan bod nakon pet odigranih kola u grupi C Lige šampiona za mlade timove, ali je opšti utisak da su zaslužili više, jer su gotovo u svakoj utakmici bili ravnopravan protvinik vršnjacima iz Liverpula, Napolija i Pari Sen Žermena.

Tako je bilo i u Parizu, gde je PSŽ slavio golom Aleksandra Fresanža u 80. minutu. Sveci su obezbedili prolaz dalje, ali imaju rezultatski imerativ i žele do prvog mesta u grupi, koje bi im omogućilo direktan plasman u osminu finala.
"
Poslednja utakmica nema značaj za nas, ali nastojaćemo da odigramo odgovorno, kao i sve prethodne mečeve, da zabeležimo prvu pobedu. To nam je imperativ, hoćemo na rastanku da igramo najbolje što možemo. Igrali smo dobro neke utakmice, ali nismo uspeli da ostvarimo dugo sanjanu pobedu", rekao je trener Zvezdinih omladinaca Bratislav Živković za Žurnal.

Izabrane vesti

Crveno-beli će biti ozbiljno desetkovani u ovom meču. Stajić i Kupusović igraju za omladinsku reprezentaciju do 19 godina na turniru u Izraelu, Dedijer je povređen, Adžibaba je isključen u Napulju, a izostaće i Tadić, Jovičić i Molosavljević.

Ipak, sve to nije smanjilo ambicije Zvezdine dece u ovoj utakmici.
"
Odbrana Parižana je ranjiva. Gaje drugačiji stil igre, na posed lopte, igru na sredini terena. Direktnijom i ofanzivnijom igrom možemo do njihovog gola. Želimo da ostvarimo što bolji rezultat, iako nećemo boto i najjačem sastavu", rekao je napadač Borisav Burmaz za Žurnal.

Trener mladog tima Pari Sen Žermena Tijago Mota je na početku takmičenja morao da se liši usluga Timotija Vee i Jasina Adlija, za koje jasno da su prerasli ovaj starosni nivo. Slično je na drugoj strani i sa Dejanom Joveljićem, koji je u ovom polusezoni svima stavio do znanja da je dostigao seniorski nivo.

Utakmica na Banovom brdu zakazana je za 16.00, uz direktan prenos na TV Arena Sport 1.

CRVENA ZVEZDA - PSŽ (16.00)

Stadion Čukaričkog na Banovom brdu
Sudija
: Nejc Kajtazović (Sovenija)

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Gordić - Kukolj, Milikić, Eraković, Terzić - Jočić, Ajdinović, Stojanović, Velikić - Burmaz, Babić.

PSŽ (4-3-3): Uvri - Makutungu, Pembele, Kuasi, Nia - Aušiš, Kalo, Fadiga - Fresanž, Muniga, Kulibali.

GRUPA C:

14.00 (1,15) Liverpul (7,50) Napoli (13,00)

16.00 (5,00) Crvena zvezda (3,90) PSŽ (1,60)

Foto: Star Sport


tagovi

omladinci crvene zvezde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara