Radost strelca Dejversona
Radost strelca Dejversona

Desima za Palmeiras! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.11.18. | 22:15

Pobedom nad Vaskom od 1:0 tim iz Sao Paula je obezbedio desetu titulu šampiona Brazila ispred Flamenga

Klubu iz Sao Paula bila je dovoljna samo jedna pobeda da bude krunisan kao novi šampion Brazila što se i desilo večeras. Misija je ispunjena na gostovanju kod Vasko da Game koji je savladan minimalno sa 1:0.

Možda malo i nestrpljivi ili opterećeni težinom utakmice, gosti su bili nešto slabiji pa su u većem delu morali da se brane od protivnika.

Izabrane vesti

Međutim, Dejverson je uspeo u 73. minutu da umakne odbrani Vaska i kolo pre kraja donese Paulistima i treneru Luisu Felipeu Skolariju zaslužen trijumf i krunu u sezoni u kojoj su zabeležili samo četiri poraza.

Kolo pre kraja Palemiras ne može da izgubi krunu od drugoplasiranog Flamenga.

Klub iz Rija uradio je ono što se od njega očekivalo, pobedio je Kruzeiro kao gost sa 2:0 golovima Evertona Ribeira u osmom i 52. minutu, a ta pobeda im je osigurala drugo mesto jer trećeplaisrani Internacional ne može da ih prestine čak i ako pobedi Fluminense u meču koji se igra u ovim trenucima.

Što se tiče Palmeirasa, tutula mu je zasluženo pripala. Skolari je napravio sjajan tim koji je i i najefikasniji u celoj ligi sa 61 datim golom, a ima i najbolju odbranu (samo 24 primljena). Možda su mogli bolje u Kopa Libertadores gde su ispali od Boke u polufinalu, ali i ovako imaju razloga za veliko slavlje.

Foto: Reuters


tagovi

PalmeirasLuiz Felipe Skolari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara