"Di Natale"
"Di Natale"

Di Natale otkrio s kim je najviše voleo da igra: A to nisu ni Del Pjero, ni Kasano, ni Toni... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.04.15. | 17:25

Kapiten Udinezea nahvalio jednu od zvezda Premijer lige

Di NataleNišta Alesandro del Pjero, ništa Antonio Kasano, ništa ni Luka Toni. Od svih saigrača bilo u reprezentaciji Italije ili „njegovom“ Udinezeu Antonio di Natale je kao savršenog partnera u napadu izabrao - Aleksisa Sančeza.

Veteran u dresu crno-belih iz Udina biranim rečima govorio je o sadašnjoj zvezdi Arsenala sa kojim je delio svlačionicu na stadionu Frijuli od 2008. do 2011. godine.
Igrao sam sa mnogim šampionima, ali Sančez je definitivno najbolji saigrač kojeg sam imao tokom karijere. Dokazao je klasu igrajući i u klubovima poput Barselone i Arsenala. Lako je biti zvezda u ekipi srednjeg kvaliteta, gde nema pritiska i gde su očekivanja daleko manja, ali samo odabrani mogu da dokažu koliko su kvalitetni igrajući u velikim timovima. Aleksisu je to uspelo“, rekao je 37-godišnji Di Natale.

Izabrane vesti

Udineze je doveo Alekisa Sančeza u aprilu 2006. iz čileanske Kobreole za samo 2.000.000 evra, slao ga na pozajmice u Kolo Kolo i River Platu, dve godine kasnije ga vratio u Italiju, gde se u naredne tri sezone dokazao, što je rezultiralo transferom u Barselonu vrednom 30.000.000 evra.
Iako je bio mlad, Sančez me je zadovio me tehničkim veštinama, sa loptom je na treninzima radio stvari koje više priliče žongleru nego fudbaleru. Iako je sad svetska zvezda uopšte se nije promenio, u njegovom stavu nema ni naznake arogancije. I dalje je isti onaj momak kao kad je stigao u Udine“, uverava Antonio di Natale.

O tome kakav su tandem bili Di Natale i Sančez možda najbolje svedoči gostovanje Palermu 27. februara 2011. kad je Udineze slavio sa 7:0, a bivši italijanski reprezentativac ostigao tri, a Čileanac četiri gola.

(FOTO: Action images)


tagovi

UdinezeSerija AItalijaEvropaAntonio di NataleAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara