""
""

Dijara za MOZZART Sport: Lazar sam može da pobedi Zvezdu... Ako hoće! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.13. | 21:46

''Znamo svi da postoje dve grupe navijača, da Zabranjeni bodre tim odvojeno od momaka sa južne tribine, ali hajde sad da se svi udružimo, da svi kao jedan navijamo za naš Partizan, jer je ovde interes kluba mnogo bitniji od ličnih'', pozvao je napadač Antalije Grobare na jedinstvo pred 144. derbi

 

Skoro će godinu dana otkako Lamin Dijara nije član Partizana. Doduše, samo administrativno, pošto sadašnjeg špica Antalije i crno-bele i dalje vezuje nešto jače od ugovora koji odbegli direktor Ljubiša Tumbaković nije želeo da mu ponudi - ljubav! Grobari mu svako malo posvete prepoznatljive stihove na račun učinka u duelima sa Crvenom zvezdom (pet golova, četiri asistencije), a senegalski špic im sa obala Sredozemnog mora uzvraća pozitivnim talasom energije uoči 144. večitog derbija.
Mnogo smo jaki – dobićemo derbi i (p)ostaćemo šampioni! Izgubili smo devet bodova, ali sam još posle poraza od Vojvodine uveravao da ćemo završiti kao prvi. Dugo smo vodili trku i zato ne mogu da zamislim kako neko drugi diže pehar sem nas. Ma, neće Bog dozvoliti da se titula iseli iz Humske, to jednostavno, ne bi bilo pravedeno! Pogotovu što imamo ubedljivo najkvalitetniji tim u Srbiji“, priča Dijara u razgovoru sa MOZZART Sport u prvom licu množine, kao da nikad nije ni odlazio sa Topčiderskog brda.

Izabrane vesti

Čovek koji je na odbranu Crvene zvezde delovao kao streptomicin još od doba kad je zajedno sa Stevanom Jovetićem predvodio Parni valjak ka duploj kruni precizira ko iz sadašnjeg sastava može da uskoči u odoru junaka ostavljenu u svlačionici „Zemunela“.

Naš kapiten Saša Ilić je... Saša Ilić. Neponovljiv! On će uvek biti tu, ali bih apostrofirao druge momke, posebno u napadu. Evo, na primer Lazar Marković može sam, ali bukvalno sam, da pobedi Crvenu zvezdu. Samo ako hoće! Dovoljan je jedan prodor i daće gol, samo ako bude želeo... Zatim, Šćepa je u jedinom svom dosadašnjem derbiju bio najbolji na terenu, svi se sećamo kako je probacio loptu Bajkoviću kroz noge i asistirao Vukiću. A šta tek da kažem za malog Mitra? Fantastičan je, mnogo dobar napadač. Ako jedan od njih trojice da propradi, em što osvajamo tri boda, em što titula ostaje kod nas“.

Stranac samo po pasošu, jedan od navijačima omiljenih fudbalera u eri Partizanove dominacije srpskim fudbalom poziva na jedinstvo fanova opredeljenih za crno-bele.
Znamo svi da postoje dve grupe navijača, da Zabranjeni bodre tim odvojeno od momaka sa južne tribine i pravo da vam kažem, to mi nije jasno. Dobro, ali hajde sad da se svi udružimo, da svi kao jedan navijamo za naš Partizan, jer je ovde interes kluba mnogo bitniji od ličnih ili navijačkih. Bez obzira na sva razmimoilaženja, možda bi bilo dobro da makar na tih 90 minuta zaborave na razlike i podrže mladu ekipu. Verujte mi, to bi njima baš značilo“.

Lamin dodaje da je u stalnom kontaktu sa crno-belima, međutim, ove sedmice im nije zvao, jer „ne želi da im remeti koncentraciju pred meč odluke“.
Momcima želim sve najbolje, a meni samo nije jasno kako ću da gledam derbi“, sleže ramenima Dijara. „U terminu utakmice ću sa Antalijom biti smešten u Eskišehiru, jer u nedelju igramo završni, ali rezultatski nevažan meč turskog prvenstva protiv tima Andreja Mrkele i Gorana Čaušića. Moraću da se snađem u hotelu, da im neko obezbedi link za gledanje meča na lap-topu, pošto čujem da satelitski program RTS neće prenositi sliku iz Humske... Nema veze, snaći ću se, a na kraju večeri verovatno slaviti novu titulu. Napred, Partizan“.

 

(FOTO: MN Press)


tagovi

144. večiti derbiFK Crvena zvezdafudbalLamin DijaraLazar MarkovićFK PartizanSenegalSrbijaSuper ligaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara