""
""

Dijego Alves odbranio SVEEE, Valensija pobedila, ali je cela Mestalja zviždala svom igraču (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.17. | 20:25

Brazilac opet branio neverovatno, a skinuo je i penal

Kada protivniku Valensije sviraju penal, nema tu mnogo razloga da se njegovi fudbaleri raduju i dižu ruke u vazduh. Jer na golu Valensije stoji hobotnica Dijego Alves za kojeg je skidanje penala prosto kao pasulj…

Izabrane vesti

Kako to ide, na svojoj koži su osetili fudbale Deportiva iz La Korunje koji su na Mestalji imali idealnu priliku da prirede iznenađenje, ali ih je brazilski penal-majstor osujetio već u osmom minutu i udahnuo života saigračima da zabeleže pobedu od 3:0.  

Valensija je počela dobro pšošto je Zaza za pet minuta dva puta pripretio, ali je Luks bio dobar na golu Deportiva. A onda šok za domaće…

Montoja je skrivio penal, a marokanski ofanzivac Fajsal Fadžr je preuzeo odgovornost. Međutim, Dijego Alves je još jednom pokazao da je najbolji penal-majstor u Evropi. Pročitao je Marokanca i odbranio. Od sezone 2013/14, Brazilac je u prvenstvu odbranio čak 11 penala! To nije pošlo za rukom nijednom golmanu u pet najjačih evropskih liga.

Odbranjen penal je dao krila domaćim fudbalerima. Samo dva minuta kasnije je Garaj razgalio Mestalju. Munir je šutirao glavom, Luks je odbranio, ali je Argentinac spakovao otpadak u mrežu. Nakon pola sata igre, sve je bilo jasno. Još jedan prekid za domaće i još jedan gol. Ovoga puta je bilo dovoljno samo da Pareho izvede korner, a za ostalo se pobrinuo gostujući štoper Albentosa koji je pogodio sopstvenu mrežu.

U drugom poluvremenu je Alves fenomenalnim odbranama čuvao vođstvo Valensije, a onda je Kanselo u finišu meča stavio tačku na trijumf Slepih miševa posle lepe solo akcije. Međutim, Portugalac je proslavom gola bacio senku na pobedu. Stavio je prst na usta i okrenuo se prema domaćim navijačima. Cela Mestalja je počela da zviždi i da mu skandira "odlazi, odlazi!". Uzalud se Kanselo potom izvinjavao, postao je persona non grata u svom klubu. 

PRIMERA, 29. kolo:

Espanjol - Betis 2:1 (0:0)
/Havi Fuego 87, Rejes 90 - Kastro 78pen/

Subota:

Viljareal – Eibar 2:3 (1:0)
/Soriano 18 i 89 – Pedro Leon pen 48, Kike 54, Inui 78/

Osasuna - Atletik Bilbao 1:2 (0:2)
/Leon 79 - Aduric 12, Vilijams 44/

Real Sosijedad - Leganes 1:1 (0:1)
/Huanmi 53 - Simanovski 29/

Malaga - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)
/Koke 26, Felipe Luiz 74/

Nedelja:

Sevilja - Sporting Hihon 0:0

Real Madrid - Alaves 3:0 (1:0)
/Benzema 31, Isko 85, Načo 85/

Valensija - Deportivo 3:0 (2:0)
/Garaj 10, Albentosa 29, Kanselo 90+1/

20.45: Granada - Barselona

Ponedeljak:

20.45: Selta - Las Palmas

(FOTO: Action images)


tagovi

Dijego AlvesEvropaEzekijel GarajPrimeraŠpanijaValensijaŽoao Kanselo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara