"Igrači Zvezde protiv Unikahe"
"Igrači Zvezde protiv Unikahe"

Dilejnija pod katanac, pa juriš na pobedu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.01.16. | 11:23

Crveno-beli u izuzetno važnom meču TOP 16 faze dočekuju fenomenalnu Lokomotivu, koju predvodi nezaustavljivi američki bek

Igrači Zvezde protiv Unikahe

Dva važna trijumfa nad Panatinaikosom i Unikahom pružila su mogućnost košarkašima Crvene zvezde da se potpuno ravnopravno uključe u borbu za četvrtfinale Evrolige. Izabranici Dejana Radonjića sada imaju sve u svojim rukama i u narednih 10 mečeva TOP 16 faze pokušaće da naprave novi veliki iskorak u elitnom takmičenju. Naravno, mnogo toga će zavisiti i od rivala srpskog šampiona, a ovaj večerašnji zaista deluje neustrašivo. Fenomenalna Lokomotiva Kubanj u dosadašnjem toku Evroige doživela je svega tri poraza, pred sobom je rušila velikane kao što su Barselona, Panatinaikos i Efes, ali će večeras (20.00, TV Sportklub 1) morati da se suoči sa najbučnijom halom u Evropi.

Izabrane vesti

Upravo tako strateg ruskog tima Jorgos Barcokas okarakterisao beogradski Pionir, svestan da će njegova ekipa pred sobom imati izuzetno tešku prepreku i da će joj najvažnije biti da paklenu atmosferu skloni u drugi plan, ali to je praktično nemoguće izvesti.
"Zvezda je veoma motivisana na domaćem terenu, videli smo koliko su dobri u poslednje dve evroligaške utakmice. Put ka pobedi predstavljaće izuzetno tešku misiju, hala u Beogradu je verovatno i najglasnija u evropskoj košarci", rekao je Jorgos Barcokas u uvertiri meča.

Crveno-beli u izuzetno važan meč TOP 16 faze ulaze nakon neprijatnog poraza u večitom derbiju, koji ih je definitivno zakucao na treću poziciju regionalne ABA lige. Međutim, derbi je za Radonjićev tim već stavljen u arhivu, pa je od utorka ujutru sve već bilo podređeno pripremi ovog meča.
"Moramo da budemo iznad naših mogućnosti. Igraćemo protiv šuterski snažne ekipe, ali ako odigramo odličnu odbranu nad Drejperom i Dilejnijem, mislim da možemo da ih dobijemo", rekao je Dejan Radonjić.

Zvezdi je protiv Partizana nedostalo energije, bilo je očigledno da je ekipu sustigao umor, ali i njen protivnik ima velikih problema sa rasporedom, pa zamor ne može da bude izgovor niti kod jednog, niti kod drugog tima za eventualnu lošu partiju.

Dilejni

Radonjić će i ovoga puta rotirati veliki broj igrača, a za veliko slavlje biće neopodno da u svojim redovima ima što više raspoloženih pojedinaca. Ipak, kao što je i Radonjić rekao biće neophodno zaustaviti njihove najbolje igrače, pre svega Dilejnija, koji u TOP 16 fazi postiže 20,5 poena u proseku, uz odličan procenat šuta za tri poena od 46,4 posto.
"Oni su ekipa koja ove sezone igra izuzetno kvalitetno, očekuje nas težak meč. Želimo uz pomoć naših navijača da dođemo do velike pobede. Dilejni je jedan od ključnih igrača njihovog tima, čeka nas težak zadatak. Ove sezone je pokazao da mu treba samo dva minuta da preokrene ceo meč i da svojoj ekipi donese prednost", rekao je Nemanja Dangubić.

Zvezdine napadačke akcije mogle bi u mnogome da zavise od igre Tarensa Kinzija, koji bi konačno mogao da ima svoje šutersko veče u beogradskom Pionur.
"Oni su tim sa 12 kvalitetnih igrača, prava su šuterska ekipa, odlično gađaju za tri poena. Takođe su atletski sjajni, moramo da zaustavimo njihovu brzu igru. Moramo da odigramo agresivno, da dobro skačemo u napadu i to bi moglo da nam donese prevagu u ovom meču. Nećemo razmišljati o Dilejniju, već ćemo se okrenuti ka našoj igri i držati se našeg plana. Mi smo profesionalci, ne razmišljamo o umoru, ovo je naš posao. Takođe, nema nikakvog pritiska posle meča sa Partizanom. Taj meč je prošao, u pitanju je potpuno drugo takmičenje. Ovo je Evroliga, mi samo želimo da pobedimo i daćemo najbolje od nas da to i učinimo", rekao je Tarens Kinzi.

Ukoliko bi Zvezda došla do trećeg trijumfa put ka četvrtfinalu bi joj bio praktično otvoren, jer sledi gostovanje Darušafaki, pa nova dva meča u Beogradu sa Cedevitom i Efesom. 

(FOTO: Star Sport, MN press)


tagovi

Tarens KinziMalkom DilejniEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara