""
""

Dinamik - Mutin košarkaški tigar sa Dorćola

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.02.17. | 12:57

Najmlađi član MOZZART KLS-a ove godine debituje i na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća

Čudo sa Dorćola, mladi tigar srpske košarke i slično samo su neki od epiteta koje je u poslednje dve godine moga da se doda uz ime Dinamika. Najmlađi član MOZZART Košarkaške lige Srbije skrenuo je na sebe pažnju u prethodnom periodu iz više razloga.

Izabrane vesti

Ambiciozni vlasnici kluba koji su uložili sopstveni novac izradili su na beogradskom Dorćolu halu, a onda i kompletan sportski centar u kojem postoje zaista dobri uslovi za treniranje i za odigravanje utakmica. Za samo dve godine uspeo je da se domogne vrha KLS-a, ali i da se plasira na završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Tu će prvi put imati priliku da se predstavi široj javnosti, ne samo košarkaškoj.

Alfa i omega sportskog sektora u Dinamiku je Miroslav Muta Nikolić. Iskusni stručnjak, uz pomoć mlađeg kolege Nikole Markovića, napravio je ekipu za respekt. Ovaj tim trenutno deli prvo mesto na tabeli MOZZART KLS-a sa velikim i sasvim realnim izgledima da se od proleća prvi put oproba u elitnom srpskom klupskom takmičenju, Superligi.

Dinamik trenutno ima koncept po kojem razvija mlade, talentovane domaće igrače, uz nekoliko iskusnih srpskih košarkaša. Tako u ovom trenutku okosnoci timu sa Dorćola čine igrači kao što su Andreja Stevanović, Dušan Katnić, a tu su recimo, i iskusni Stevan Nađfei i Kimani Frend, a od nedavno i Marko Čakarević.

I još dve veoma bitne stvari - Dinamik je u ovom trenutku finansijski stabilan klub za naše uslove, a uz rad sa proverenim stručnjakom i dobrim uslovima za trening, to predstavlja više nego kvalitetan "mamac" za igrače, a pored toga klub ima školu košarke u kojoj se radi sa svim kategorijama dece od tri godine uzrasta.

Trener Nikolić je nedavno u intervjuu za MOZZART Sport pričao o kratkoročnim i dugoročnim ciljevima Dinamika.
"Želimo da uđemo u Superligu, da promovišemo klub. U Superligi ćemo se takmičiti da ne izgubimo sve utakmice. Da se ne zaluđujemo, to su kvalitetnije ekipe od nas, Crvena zvezda i Partizan, Mega Leks, FMP. Nerealno je očekivati neke rezultate, ali mi ćemo se takmičiti da im se ove godine približimo, a već sledeće...", naveo je trener dorćolskog kluba.

Iskusni strateg istakao je i da je dugoročni cilj plasman u regionalnu Jadransku ligu, ali da za to Dinamik mora još mnogo da raste.

Protivnik mladog beogradskog kluba u četvrtfinalu turnira u Nišu biće jednako ambiciozni Mega Leks koji i brani titulu osvojenu prošle godine na istom mestu.

Eventualna pobeda nad Megom svakako bi predstavljala veliko iznenađenje, međutim Kup i jeste specifična vrsta takmičenja u kojoj su takve stvari moguće. Zato niko ne može da oduzme pravo na nadu ni Dinamiku, a ni ostalim predstavnicima MOZZART KLS lige u duelu sa "teškašima" sa Jadrana.

Inače, pobednik ovog para u polufinalu u Nišu se ukršta sa boljim iz duela Partizana i Dunava. Uzbuđenja su nam, kao i svake godine u hali Čair, zagarantovana, tu nema dileme.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALE:

Četvrtak, 16. februar:

17.00: FMP - Spartak Subotica
19.30: Crvena zvezda – Vršac

Petak, 17. februar:
17.00: Mega Leks – Dinamik
19.30: Partizan - Dunav

(FOTO: Thinkstock/MN Press/Starsport)


tagovi

Miroslav NikolićMega LeksMarko ČakarevićKK DinamikJadranska ligaDušan KatnićAndreja Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara