"Prevelika očekivanja od Engleza?"
"Prevelika očekivanja od Engleza?"

Ditmar Haman: Premijer liga je prevara, da su Englezi rođeni u drugim zemljama zarađivali bi četiri puta manje

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.16. | 16:30

Bivši nemački reprezentativac žestoko po ostrvskom fudbalu

Prevelika očekivanja od Engleza?Englezi će krivicu svaljivati na sada već bivšeg selektora Roja Hodžsona, samo delom i na Vejna Runija ili možda i Džoa Harta, ali Ditmar Haman smatra da nema apsolutno nikakve svrhe tražiti krivca za neuspeh na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Nema, jer Englezi prema njegovim rečima samo žive u iluziji da imaju kvalitet za najviše domete. U realnosti je to krajnje limitiran tim. Pa i limitirano prvenstvo, iako su mnogi mišljenja da je Premijer liga najkvalitetnija na svetu.

Haman ima sasvim drugačije mišljenje.
Premijer liga je prevara!”, kategorički će bivši vezista Bajerna, ali i engleskih klubova kakvi su Njukasl, Liverpul, Bolton i Mančester Siti.

Izabrane vesti

Tvrdnjoj objašnjava plastičnim poređenjem da Ričard Skadamor, predsednik Premijer lige, uspeva da “već poslednjih 15 godina prodaje škodu kao lambordžini”.
Premijer liga je samo prosečna. Ako pogleda prvenstva Španije, Nemačke, ako pogledate kvalitet fudbala, to je sasvim drugačiji nivo od Premijer lige”.

Jedino što Premijer ligu diže na viši nivo od konkurencije to su - astronomske plate.
Engleski fudbaleri bi trebalo da zapale sveću svaki put pre odlaska u krevet. Da su Islađani, Portugalci ili Nemci zarađivali bi četiri puta manje nego sada. Nisu oni krivi što im klubovi daju toliki novac, alit e plate su prepumpane. Premijer liga je prevara! Tamo daju plate svetske klase za tek iznad prosečne fudbalere i to smo i videli u Francuskoj”.

U konstataciji da se radi o samo iznad prosečnim fudbalerima Haman vidi i najveći problem engleskog nacionalnog tima. Odnosno zablude koje javnost ima o gordom Albionu.
Ako pogledate taj tim - suv prosek. Koliko njih će biti na radaru najvećih klubova Evrope. Hajde da kažemo možda Staridž. Kroz pet godina Džon Stons, Ros Barkli? Možda? I to je to. Pa i u Ligi šampiona se već godinama muče. Do pre deset godina imali su po tri predstavnika u polufinalu. Sada ne mogu da se sastave kad nalete na top timove, jer najbolji fudbaleri igraju za Bajern, Real, Barselonu. Ne idu u Premijer ligu”.

Haman dakle ne deli mišljenje da su engleski fudbaleri preveliki egoisti koji na Evropskom prvenstvu nisu ni dali sve od sebe.
Mislim da jesu, ali jednostavno - toliko vrede. Savladali su Vels golom u finišu, nisu mogli da savladaju Rusiju, nisu mogli da savladaju Slovačku. Neorganizovan tim. A imali ste i primer Nemačke. Videli ste šta su oni uradili Slovacima”. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalPremijer ligaEvropaeuro 2016EngleskaDitmar Haman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara