Dizanje iz mrtvih pred utakmicu godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.11.18. | 09:07

Nemci pumpaju samopouzdanje pred ključan meč sa Holanđanima u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Nemačke proživljava izuzetno teške trenutke. U 2018. godini dobila je samo jednu takmičarsku utakmicu, što je najlošiji učinak u istoriji tamošnjeg reprezentativnog fudbala. Bez obzira na sve, selektor Joahim Lev i dalje ima poverenje i nacije i vodećih ljudi Saveza, a prvi naredni zadatak mu je da pokuša da Nemačku spase ispadanja u drugu diviziju Lige nacija.

Ključna je utakmica sa Holandijom 19. novembra - mada ni pobeda neće ništa garantovati Pancerima, u slučaju da u poslednjem kolu Lale dobiju Francuze - ali pre toga sledi generalna proba protiv Rusije u Lajpcigu.   

Izabrane vesti

Iznenađenje na novom Levovom spisku predstavlja izostavljanje iskusnog štopera Džeroma Boatenga, te golmana Marka Andrea Ter Štegena. Kako je sam selektor rekao defanzivca Bajerna nema jer mu je potreban odmor i to je urađeno planski, u dogovoru s igračem, dok je Ter Štegen imao problema s povredom, baš kao i Ilkaj Gundogan. U odnosu na neke ranije spiskove povratnici su kapiten Dortmunda Marko Rojs, koji je došao rovit na okupljanje i prema poslednjim informacijama neće biti u protokolu za meč sa Rusijom, te mlađe snage Leon Gorecka i Kai Haverc. Utisak je da Nemačka ima dovoljno snage da izađe na kraj sa Zbornajom, bez obzira što je najavljeno da će taj okršaj propustiti i Toni Kros.

Nemci su na poslednje tri utakmice išli u 3+ i logično bi bilo pokušati ponovo s većim brojem golova, jer šampionima sveta iz 2014. za vraćanje samopouzdanja ne treba obična pobeda, već neka spektakularna ili bar ubedljiva. Ruska odbrana na poslednja dva susreta nije primila gol, međutim na dve utakmice pre toga, kao i na svakom duelu na Mundijalu, osim protiv Saudijske Arabije, Akinfejev je bivao savladan... 

MOZZART KVOTE
(1,30) Nemačka (5,00) Rusija (9,00)
Početak: 20.45

Foto: Reuters


tagovi

Fudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija Rusijesportsko klađenjePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara