""
""

Do subote puca još jedna bomba: 37.500.000 za Bentekea nije mnogo! Ili jeste?

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.16. | 19:15

Belgijanac napušta Liverpul

Bilo je jasno još tokom sezone, potom se očekivalo na početku prelaznog roka, a trebalo bi da bude gotovo do subote: Kristijan Benteke je završio sa Liverpulom.

Izabrane vesti

Jirgen Klop je kao gumicom izbrisao najskuplje pojačanje u istoriji Liverpula, samo se čekala povoljna mušterija, a Kristal Palas je ozbiljno zagrizao mamac. Već nedeljama, da ne kažemo mesecima, tinja vatra na liniji Enfild Roud - Selhurst Park, a sada je kucnuo čas da se stvari konkretizuju.

Pre mesec dana Kristal Palas je izašao sa zvaničnom ponudom od 29.000.000 evra za Belgijanca, ali je Liverpul to glatko odbio ostvaši pri tvrdom stavu da izvuče veći deo uloženog novca. Podsetimo, da je Benteke prošlog leta plaćen Aston Vili neverovatnih 46.500.000 evra.

Liverpul je rizikovao sa visokom cenom i izgleda da mu se vratilo. Kristal Palas se vratio za pregovarčki sto i spreman je da plati traženih 37.500.000 evra. To je u prevodu 32.000.000 funti, pola miliona funti manje nego što su Redsi platili za Bentekea prošlog leta. Ali zbog pada funte posle Bregzita, sada je razlika u evrima čak devet miliona evropskih novčanica.

Ostrvski izvori tvrde da su pregovori u toku i da Liverpul ne pristaje na bilo šta manje od 37.500.000 evra. U Liverpulu veruju da je ovo fer cena za Bentekea s obzirom na transfere i novac koji se ovog leta okreću u Engleskoj. Palas je sada spreman da plati pomenutu sumu, a ceo posao bi trebalo da bude završen do subote kada klub iz Londona startuje u Premijer ligi protiv Vest Broma. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulletnji prelazni rok 2016Kristijan BentekeKristal PalasEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara