""
""

Dočeka i Milan pobedu u gostima! Baloteli i doktor Kaka preokrenuli na Siciliji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.12.13. | 14:24

Rosoneri gubili 0:1, ali su ipak uspeli da upišu prvi trijumf na gostovanjima ove sezone u Seriji A (3:1) za najavu boljih dana na San Siru

Konačno i Milan da slavi u gostima! U Glazgovu su Rosoneri najavili da za njih dolaze bolji dani, a evo danas na Siciliji stigla je još jedna potvrda da forma velikana sa San Sira ide uzlaznom putanjom. Alegrijev tim slavio je sa 3:1 protiv Katanije i pored toga što je još od 13. minuta bio u minusu. 

Izabrane vesti

Ono najbitnije dogodilo se sredinom drugog dela kada je Baloteli golom iz slobodnjaka preokrenuo rezultat, a samo minut kasnije domaćin ostao s deset igrača na terenu.

Zanimljiv je podatak da je Milan u prošlosezonskom meču protiv Katanije potpuno dominirao (4:2) i postavio rekord s 28 upućenih udaraca ka golu. Ovoga puta bilo je znatno drugačije. Rosoneri jesu imali više loptu u posedu, što je posebno bilo izraženo u prvih sat vremena (16 naspram šest minuta Sicilijanaca), ali gosti nisu bili ni izbliza konkretni kao prethodnom okršaju s Katanijom. 

I pored toga Milan je uspeo da se dokopa tri velika boda, koji najavljuju bolje dane za četu Masimilijana Alegrija. Samim tim prekinuta je duga serija od pet utakmica bez pobede u domaćem šampionatu.

Valja pomenuti i to da Katanija jedan od omiljenih rivala Rosonera u Italiji. Sada već 25 mečeva zaredom sedmostruki prvak Evrope nije izgubio od Sicilijanaca, a na poslednjih pet okršaja samo jednom nije slavio. Ali nije počelo baš kako tradicija "nalaže"...

Domaćin je poveo u 13. minutu uz dosta sreće. Posle udarca Kastra lopta je pogodila u leđa Boneru koji je uklizao, a zatim se odbila u mrežu golmana Gabrijela. Milan je uspeo brzo da se konsoliduje, pa je izjednačio već posle pet, šest minuta. Centrirao je Emanuelson, da bi Montolivo zahvatio loptu volej udarcem i sproveo je u mrežu za 1:1.  

Usledio je nešto mirniji period utakmice, a onda je od 60. do 65. minuta dosta toga bilo rešeno. Rasplet je najavila sjajna šansa Balotelija posle centaršuta Montoliva, a onda se vragolasti napadač iskupio u 64. minutu. Izveo je lukavo slobodan udarac, pored živog zida i Anduhar nije imao nikakvih šansi - 1:2.

Tek što se krenulo sa centra dogodio se jedan od ključnih momenata na utakmici. Bivši fudbaler Rome Panajotis Tahtsidis bez razloga je žestoko nasrnuo na Balotelija i sudija ga je poslao u svlačionicu. 

Iako je Katanija narednih nekoliko minuta igrala vrlo dobro, čak se može reći i bolje nego sa svih 11 igrača, Milan je znalački iskoristio prednost na sredini terena. Fenomenalano su kombinovali Montolivo i Kaka, ovaj prvi lepo izbacio Brazilaca u šansu, a miljenik navijača Milana doktorski odregovao i rešio sve dileme oko pobednika - 1:3.

Trebea pomenuti da je u samoj završnici meča šansu dobio i El Šaravi, koji se vratio na teren posle teže povrede. On je poslednji put igrao još u drugom kolu protiv Kaljarija, ali čim je zaigrao nagovestio je da će biti veliko pojačanje za Alegrijev tim.

S ova tri boda Milan je stigao do zbira od 17 bodova i krenuo ka sredini tabele. Ipak, za priključak samom vrhu Rosoneri će morati da zaređaju mnogo više dobrih igara i pobeda.

SERIJA A – 14. KOLO

Subota:
Parma – Bolonja 1:1 (1:1)
/Kasano 23 – Kone 10/

Đenova – Torino 1:1 (0:1)
/Bjondini 69 - Farnerud 7/

Nedelja:
Katanija – Milan 1:3 (1:1)
/Kastro 13 - Montolivo 19, Baloteli 64, Kaka 81/

15:00 Atalanta – Roma
15:00 Kaljari – Sasuolo
15:00 Kjevo – Livorno
15:00 Inter – Sampdorija
18:30 Juventus – Udineze

Ponedeljak:
19:00 Fjorentina – Verona
21:00 Lacio – Napoli

(foto: Action Images)


tagovi

EvropaItalijaKatanijaMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara