"Janik Vestergard"
"Janik Vestergard"

Dogovoren posao: Borusija dovodi štopera Verdera! Nema razbacivanja novca od prodaje Džake

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.05.16. | 16:29

U Menhengladbahu povukli prvi konkretan potez na jačanju tima

Janik VestergardRešila je Borusija iz Menhengladbaha da za narednu sezonu upari Dance na štoperskim pozicijama. Kako se posao oko pozajmice Čelsijevog Andreasa Kristensena ispostavio odličnim (ostaje još godinu), uprava kluba sa Borusija parka rešila je da dovede i njegovog zemljana - Janika Vestergarda.

Štaviše, sportski direktor Kotlova, Maks Eberl potvrdio je da je postigao usmeni dogovor sa 24-godišnjim reprezentativcem Dinamita.
Dogovorili smo se sa Janikom. Problem je što su mu ostale još dve godine ugovora sa Verderom i što je taj klub nedavno promenio sportskog direktora (došao Patrik Bauman, op. au). Nadamo se, ipak, da ćemo u narednim danima uspeti da se sporazumemo i sa Zelenima“, rekao je Ebrel.

Izabrane vesti

Nemački mediji procenjuju da će Borusija za slobodu Janika Vestergarda platiti oko 10.000.000 evra. U prilici je, jer je pre neki dan prodala Granita Džaku Arsenalu za 40.000.000 evra. Istovremeno, došla u poziciju da joj drugi klubovi traži više novca na ime obeštećenja za svoje igrače, znajući da kod njih ima novca.
U sličnoj poziciji bili smo 2012. kad smo prodali Marka Rojsa i Dantea. Tad sam bio neiskusan, pa sam rekao da se situacija neće previše menjati. Pogrešio sam. Veće prisustvo novca menja stvari. Pregovori automatski postaju teži i komplikovaniji, međutim, to što imamo novca ne znači da ćemo se njime razbacivati“, uverava Maks Ebrel.

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaMaks Eberlletnji prelazni rok 2016Janik VestergardEvropaBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara