"Filip Đorđević"
"Filip Đorđević"

Dok Đorđević hrabri navijače Lacija, Lotito užurbano traži novu vedetu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.01.15. | 14:00

Srpski reprezentativac zahvalio se navijačima na podršci, dok nebesko-plavima gori pod nogama...

Filip Đorđević

Strašna povreda Filipa Đorđevića i prelom desnog skočnog zgloba u nedavnoj pobedi Lacija nad Milanom (3:1) potresla je sve strukture nebesko-plavih, koji su u srpskom reprezentativcu videli izlaz ka Evropi naredne sezone. Međutim, za bivšeg igrača Crvene zvezde i Nanta takmičarska godina prerano je završena, a klub se momentalno okrenuo dovođenju potencijalne zamene, koja bi uspela da nadoknadi veliki gubitak za tim Stefana Piolija

Izabrane vesti

Prizivale su poslovođe rimskog kluba dolazak Marija Balotelija, kojeg su poslednjih nedelja merkale i htele da dovedu na šestomesečnu pozajmicu, ali se želja brzo rasprsnula, poput balona od sapunice. Sada je priča ponovo aktuelizovana, a iz tabora Lacija poručuju da je Super Mario jedna od opcija.
"Nismo još obavili razgovor sa njegovim menadžerom Minom Rajolom, ali planiramo da to učinimo", rekao je prvi čovek Klaudio Lotito

Koliko to mnogi hteli da prihvate ili ne, ali Baloteli bi mogao da bude spas za Lacio u ovim crnim vremenima, posebno ako se uzme u obzir da je on možda i najveće ime trenutno dostupno na pijaci. Šestomesečna pozajmica verovatno bi dobro došla i Baloteliju, koji bi mogao da podigne samopouzdanje i pokuša da se vrati u formu, ali i klubovima - Laciju i Liverpulu. 

Međutim, Lotito ističe da u ovom trenutku Lacio ima nekoliko igrača koji su na pozajmicama u različitim ekipama, te da je u planu da se bar jedan vrati u Rim. Najbliži ovom cilju je centarfor Perudđe Brajan Perea (21), koji ima minutažu, ali mu fale golovi. On je na 16 utakmica u Seriji B mrežu zatresao samo jednom, pa je jasno da je Laciju potreban centarfor daleko jačeg „ubilačkog instikta“ od mladog Kolumbijca.

Zbog aktuelne situacije sa Đorđevićem jasno je da će Miroslav Klose sigurno ostati na Olimpiku bar do leta, a možda i duže, s obzirom na to da i u 38. godini i dalje rešeta po potrebi. Sreća u nesreći je to što se Klose izuzetno uklapa u Piolijev sistem 4-3-3, u kojem bi osvajač zlatne medalje sa Mundijala bio najbliži protivničkom golu. Zbog toga će popularni Miro biti prelazno rešenje dok se na nađe adekvatna zamen za Đorđevića. No, s obzirom na godine, Nemac ne može dugo da bude prva opcija. 

U domenu teorije trenutno su samo Gonzalo Bergesio iz Sampdorije i Fjorentinin centarfor Babakar, koji bi mogao da ode sa Artemija Frankija posle dolaska Alesandra Dijamantija i Alberta Đilardina

Stefano Pioli ima tek nešto manje od nedelju dana da dovede adekvatno pojačanje. Vreme ne radi za njega, a ni ponuda na tržištu.

Da li će dobro izabrati?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Serija AMiroslav KloseMario BaloteliLacioKlaudio LotitoItalijaFilip ĐorđevićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara