Dokle više sa tim nulama? Pjontek uštopavan, sve će se rešavati u Milanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.02.19. | 22:52

Kao i prošle godine Lacio i Milan igrali bez golova u prvom meču polufinala Kupa Italije – 0:0

Kao da se nije igralo... O finalisti Kupa Italije fudbaleri Lacija i Milana odlučiće tokom revanša na San Siru, pošto su večeras na Olimpiku predugo ispitivali snagu rivala, i čekali grešku da ga slome – 0:0.  Praktično bila je to repriza prošlogodišnjih polufinalnih duela koji su završeni bez golova.

Kada se podvuče crta oba tima mogu da budu zadovoljna. Ili bolje rečeno – treneri. Strateg rimskog kluba Simone Inzagi izbegao je giljotinu koja mu je bila nad glavom posle tri vezana poraza u svim takmičenjima. Sa druge strane Gatuzo će imati priliku da se primakne trofeju u svojoj avliji. Mada je, utisak je, Rino mogao da bude hrabriji i iskoristi pozitivan impuls izazvan serijom pobeda začinjenim golovima Poljaka Pjonteka.

Izabrane vesti

Pravi italijanski meč iznedrio je tek nekoliko prilika i opasnih šuteva ka golu Lacija i Milana. Možda je domaćin zaslužio da pobedi sa pola gola razlike. Makar zbog sjajne šanse sredinom prvog poluvremena.

Tada je na odbijenu loptu natrčao Ćiro Imobile. Gađao je jako u donji ugao, ali neprecizno. Lacio je bio nešto aktivniji u nastavku. Tesitrali su Điđija Donarumu Lukas Leiva i Sergej Milinković Savić... Srpski reprezentativac bio je vrlo aktivan u ofanzivnom delu veznog reda. Pokušavao je udarcima sa distance, ali nije to bilo dovoljno da ozbiljnije ugrozi Donarumu.

Ozbiljan ispit položila je odbrana Lacija, pošto je u potpunosti uštopovala poljsku senzaciju Pjonteka. Napadač Milana konstantno je bio pod pratnjom Aćerbija i Bastosa. Ostao je i bez pravih lopti, a ništa značajnije se nije promenilo ni ulaskom Čalhanoglua. Najbolju šansu Poljak je imao u 87. minutu kada ga je proigrao Borini. Nije to bila idealna pozicija, pa je njegov udarac glavom završio preko gola.

Malo uzbuđenja videli smo u finišu meča. Fudbaleri Milana su napravili odličnu ofsajd zamku, međutim posle pasa Parola za Imobilea zastavica je ostala dole. Imao je napadač Lacija mnogo vremena da se namesti, bocnuo je loptu i pogodio – stativu. Grešku pomoćnika ispravio je glavni arbitar koji je za zakašnjem signalizirao nedozvoljnu poziciju.

(Foto Reuters)


tagovi

Kšištof PjontekSergej Milinković SavićSimone Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara