"Rikardo Golar"
"Rikardo Golar"

Dolazi iz Kruzeira i košta 15.000.000 evra – Rikardo Golar je najskuplji igrač Kine! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.01.15. | 11:59

Lukas Barios i Dario Konka otišli u istoriju

Rikardo GolarNajbrže rastuća ekonomska sila na svetu i kao posledica galopirajući napredak kineskog fudbala, koji je danas dosegao nove visine pošto je ofanzivni vezni Rikardo Golar za 15.000.000 evra napustio Kruzeiro i potpisao za Gvangžu Evergande. Isti onaj klub koji je jula 2011. za 8.400.000 evra doveo Darija Konku iz Fluminensea, da bi maja 2012. nadmašio sopstveni i nacionalni rekord izdvojivši 8.500.000 za  asa Borusije Dortmund Lukasa Bariosa.

U međuvremenu su tim koji sa klupe sada predvodi legendarni Italijan Fabio Kanavaro napustili i Konka i Barios, pa će uloga lidera pasti na pleća 23-godišnjeg Golara, koji će istina veliku podršku imati u mnogo mane poznatim zemljacima Elkesonu i Reneu Žunioru, te legend Serije A Albertu Đilardinu.

Izabrane vesti

Ali ovde nije reč o krajnjim dometima Gvangžua, već o Golaru – prošle sezone najboljem strelcu Brazileraa u konkurenciji fudbalera sredine terena i od leta novopečenog reprezentativca Selesaa.

Ugovor je potpisan na četiri godine, Golar je zadužio dress a brojem 11, a Kruzeiro zaradio 50 odsto od  cene transfera, jer preostala polovina vlasništva nad fudbalerom – kako je to već običaj u Južnoj Americi – nije bila njegova. Ali ne mogu ni Brazilci mnogo da se žale, pošto su januara 2013. igrača doveli iz Gojasa za 4.8000.000 evra.

Golar je za dve godine u Kruzeiru odigrao 106 utakmica i postigao 38 golova, a sada je došlo vreme da se naplati. Koliko će zaraditi na selidbi na Daleki istok? Za taj podatak moraćemo da sačekamo, ali sasvim je jasno da nije tek tako napustio sunčane plaže Brazila.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Rikardo Golarmeđunarodni fudbalKruzeiroGvangžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara