""
""

Dolazi vreme istine

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.12.17. | 09:13

Meč sa Podgoričanima dolazi posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tokom tih petnaestak dana stručni štab na čelu sa Miroslavom Nikolićem imao je zadatak da podigne ekipu posle neočekivanog poraza od Olimpije u hali Pionir uoči pomenute pauze i da vidi zašto se taj kiks desio

Ko preživi, pričaće. Košarkaši Partizana utakmicom protiv Budućnosti u Podgorici počinju seriju od devet utakmica koliko će odigrati decembru u Jadranskoj ligi i Evrokupu, a od mogućnosti da u tom ubitačnom ritmu zadrži kakvu takvu svežinu i izbori makar polovičan učinak pobeda umnogome će zavisiti i konačan ishod cele sezone.

Izabrane vesti

Meč sa Podgoričanima dolazi posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tokom tih petnaestak dana stručni štab na čelu sa Miroslavom Nikolićem imao je zadatak da podigne ekipu posle neočekivanog poraza od Olimpije u hali Pionir uoči pomenute pauze i da vidi zašto se taj kiks desio.

7338: (1,35) Budućnost (16,0) Partizan (3,50)

U međuvremenu je iz kluba definitivno otišao i centar sa Jamajke Samardo Semjuels, a završena je i saga oko Radeta Zagorca koji je na kraju potpisao za španski Betis. Zato nije ni čudo što Nikolić traži još dva pojačanja za nastavak sezone, ali će u Podgorici morati da proba da napravi iznenađenje sa postojećim igračkim kadrom koji je ionako rovit. A pojačan je Nikolom Tanaskovićem koji ove sezone igrao na dvojnu registraciju za subotički Spartak i u prethodnom periodu pružao je dobre partije u KLS.

Ipak, šampion Crne Gore je trenutno lider na tabeli regionalnog takmičenja, a kao domaćin u Morači svakako nosi epitet apsolutnog favorita u predstojećem duelu. Uostalom, činjenica da je tim iz Podgorice u dosadašnjem toku takmičenja doživeo samo jedan poraz dobro svedoči o kakvoj je ekipi reč. A dodatni "momenat" u ovom derbiju je i to što na klupi Budućnosi sedi Aleksandar Džikić koji je pre letošnjeg dolaska u Podgoricu godinu i po dana vodio crno-bele.

Iz beogradskog kluba je, doduše, otišao tiho posle neočekivanog poraza od FMP-a u polufinalu srpskog šampionata, a ovaj meč biće dobra prilika da pokaže da je od Budućnosti zaista napravio ekipu koja može da napadne sam vrh Jadranske lige. Inače, Partizan je izgubio na poslednja dva gostovanja u Podgorici, a upravo je Džikić tada vodio crno-bele.

Ono što je od suštinskog značaja za Partizan u aktuelnom trenutku je da li je ekipa u prethodnom periodu radila na poboljšanju igre u odbrani i da li to može da demonstrira na "vrućem" terenu kao što je ovaj u Podgorici. Paradoksalno, u prošlom kolu protiv Olimpije, Partizan je primio najmanji broj poena u dosadašnjem toku Jadranske lige, ali je izgubio utakmicu.

Jednostavno, stao je u napadu i spasa mu nije bilo, iako je ljubljanska ekipa u Beograd došla sa skraćenom rotacijom od osam igrača. Jednostavno rečeno - i za Partizan i za trenera Nikolića, polako ali sigurno dolazi vreme istine koje će dati odgovor na pitanja da li ekipa napreduje u skladu sa očekivanjima,  da li je cilj da se samo ušuška u prosečnosti sredine tabele ili ipak želi da pokuša i napadne nešto više ove sezone?

Utakmica između Budućnosti i Partizana igra se večeras od 19 sati u podgoričkoj hali Morača uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

JADRANSKA LIGA - 10. KOLO

Subota:

17.00: (1,02) Cedevita (30,0) MZT Skoplje (13,0)
19.00: (1,35) Budućnost (16,0) Partizan (3,50)

Nedelja:

17.00: (1,70) Olimpija (14,5) FMP Železnik (2,30)
19.00: (1,60) Mornar (14,5) Cibona (2,55)

Ponedeljak:

18.00: (1,35) Mega Bemaks (16,0) Zadar (3,50)
21.00: (1,15) Crvena zvezda (20,0) Igokea (6,00)

NAPOMENAKvote su podložne promenama.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar DžikićBudućnost PodgoricaJadranska ligaMiroslav NikolićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara