""
""

Zvezdina dominacija na Jadranu: Trio u idealnoj petorci, tu su i Veličković i Bilan

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.03.17. | 13:14

Stefan Jović, Čarls Dženkins i Marko Simonović u timu sezone u ABA Ligi

Crvena zvezda ove sezone dominira u Jadranskoj ligi, a tako je i u slučaju najbolje petorke u kojoj su se našla trojica igrača aktuelnog šampiona. To su plejmejker Stefan Jović, bek Čarls Dženkins i krilo Marko Simonović.

Izabrane vesti

Pored trija crveno-belih, u idealnoj petorci je i kapiten Partizana, krilni centar Novica Veličković, kao i centar zagrebačke Cedevite, Miro Bilan.

Glasovima trenera, navijača i predstavnika ABA lige, izabrana je najbolja petorka ligaškog dela regionalnog takmičenja za sezonu 2016/17.

Stefan Jović osvojio je 13 odsto glasova. Slede Simonović (10,15 %) i Dženkins (9,35%), Bilan (8,4%) i Veličković (7,28%).

U drugoj petorci mesto su našli Ognjen Kuzmić iz Zvezde (5,38%), tandem iz Partizana, Stefan Birčević (4,33%) i Vilijam Hečer (4,09%), odnosno Cedevite, Rajan Boutrajt (3,79%) i Luka Babić (3,37%).

Polufinale Jadranske lige počinje sledećeg vikenda. Prvo će Cedevita u subotu dočekati Partizan, dok će dan kasnije Crvena zvezda ugostiti podgoričku Budućnost.

(FOTO: ABA)


tagovi

Čarls DženkinsFK Crvena zvezdaJadranska ligaMarko SimonovićMiro BilanNovica VeličkovićOgnjen KuzmićFK PartizanStefan BirčevićStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara