Dortmund kreće po Branta, otkupna klauzula otvara put

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.03.19. | 14:23

Pristupačan i za mnogo manje klubove...

Dok se Lusijen Favr i njegova četa trkaju sa Bajernom za "salataru", Uprava Borusije iz Dortmunda užurbano radi na pojačanjima za zarednu sezonu. Bild piše kako je činjenice otkrivena pre nekoliko dana, a koja kaže da Julijan Brant ima otkupnu klauzulu u ugovoru od svega 25.000.000 evra, naterala čelnike Milionera da ozbiljno počnu da razmišljaju i tom momku. 

Izabrane vesti

Kako je Bajer Levekuzen došao u situaciju da u ugovor unese tako nisku klauzulu - uzimajući naravno u obzir današnje ludačke cene i kvalitet ofanzivnog veziste Pancera - o tome smo već pisali, ono što je novo jeste najava Dortmundove ofanzive na Branta. Više puta se proteklih meseci pominjalo da Bajern ima na radaru sjajnog kreativca, da nisu imuni ni klubovi iz inostranstva, pogotovo Englezi za koje je ta otkupna klauzula prava sitnica, ali očito da će Borusija prva krenuti u akciju. 

Bild piše da će predstojećeg leta trojica igrača biti na izlaznim vratima - Šmelcer, Vajgl i Maks Filip - a kako su sva trojica Nemci želja klupske uprave je da održi balans između stranaca i domaćih igrača, te je Brant jedna od primarnih meta. Milioneri trenutno imaju više od 15 inostranih igrača u ekipi... 

Julijan Brant nije jedina želja Borusije. Isti izvor navodi kako Hans Joakim Vacke i njegovi saradnici ozbiljno prate još dvojicu nemačkih fudbalera. U pitanju su Maks Egeštajn iz Verdera i Niklas Štark iz Herte.

Foto: Reuters

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2019Julijan BrantMaksimilijan EgeštajnBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara