""
""

Doš’o je i taj dan... Aston Vili još samo Hudini može da pomogne u borbi za opstanak (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.04.16. | 17:59

Velikan iz Birmingema samo zahvaljujući tankoj matematičkoj verovatnoći još nije ispao iz Premijer lige, a njenim stopama krenuo je i tužni Njukasl

Istorija Aston Vile traje 141 godinu, a bez sumnje današnji dan biće jedan od najcrnjih za slavnim tim iz Birmingema. Nekadašnji šampion Evrope izgubio je na svom terenu od Bornmuta sa 2:1 u utakmici 32. kola Premijer lige i izgubio je praktično sve šanse za opstanak u elitnom engleskom društvu.

Izabrane vesti

Ovaj poraz bio je kulminacija očajne sezone, a stadion Vila Park bio je gotovo pa poluprazan što svakako nije čest slučaj u Premijer ligi. Ipak, navijači su jasno stavili do znanja šta misle o igrama ekipe, a pre svega o vlasniku, američkom biznismenu Rendiju Lerneru koji će posle ove sezone postati persona non-grata u bordo plavom delu drugog po veličini britanskog grada.

Posle današnjeg poraza Aston Vila, pet kola pre kraja, ima 15 bodova manje od ekipe Noriča koja se nalazi na 17. mestu na tabeli, van zone ispadanja. Pored toga, Norič ima i za 19 pogodaka bolju gol-razliku od Aston Vile. Ali, to je teorija, a praksa kaže da je Aston Vila upisala osmi uzastopni prvenstveni poraz. Doduše, ovaj put je makar dala gol što nije bio slučaj na prethodna četiri duela.

Sa druge strane, fudbaleri Bornmuta na ovaj način revanširali su se Aston Vili za poraz u prvom delu sezone, za njih debitantske u Premijer ligi.

Danas su Stiven Kuk u nadoknadi prvog poluvremena i Džošua King u 74. minutu ugasili i poslednju nadu navijača Aston Vile, a konačan rezultat postavio je Džordan Aju pet minuta pre kraja utakmice.

Sve je izvesnije da će Njukasl sledeće sezone praviti društvo Aston Vili u Čempionšipu. Ekipa Rafe Beniteza ubedljivo je izgubila u gostima od Sautemptona sa 3:1.

Svrakama sa severa Engleske ovo je bio peti poraz u poslednjih šest utakmica i sada ima čak šest bodova manje od Noriča koji je takođe izgubio na gostovanju, od Kristal Palasa sa 1:0.

Šejn Long je već u četvrtom minutu posramio čitavu odbranu Njukasla i najavio još jedno tužno popodne za crno-bele. Kada je u 38. minutu Gracijano Pele duplirao prednost, jasno je bilo šta će se desiti Njukaslu.

Viktor Vanijama je lepim golom zakucao poslednji ekser na kovčeg Njukasla, a Endros Tauzend je u 65. minutu donekle ublažio muku gostiju.

Dušan Tadić igrao je za domaćina do 84. minuta kada ga je zamenio Džej Rodrigez, dok je ceo meč kod gostiju odigrao Aleksandar Mitrović ali nije imao šansu za gol.

Neprijatno iznenađenje svojim navijačima na gostovanju priredio je Čelsi koji je u gostima izgubio od Svonsija sa 1:0.

Alešandre Pato je bio starter za Čelsi, prvi put otkako je došao na Stamford Bridž ali ni to nije pomoglo Plavcima da izbegnu poraz, treći u prethodnih pet mečeva u svim takmičenjima.

Ovim porazom londonski Plavci sveli su na teoriju šansu da se domognu mesta koje im sledeće sezone garantuje nastup u Ligi Evrope.

Jedini pogodak na Liberti stadionu postigao je Gilfi Sigurdson u 25. minutu.

Branislav Ivanović odigrao je celu utakmicu u dresu Čelsija, dok Nemanje Matića nije bilo u protokolu.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota
Vest Hem – Arsenal 3:3 (2:2)
/Kerol 44, 45+2, 52 – Ozil 18, Sančez 35, Koščelni 70/

Aston Vila – Bornmut 1:2 (0:1)
/Aju 85 - Kuk 45+2, King 74/

Kristal Palas – Norič 1:0 (0:0)
/Pančon 68/

Sautempton – Njukasl 3:1 (2:0)
/Long 4, Pele 38, Vanijama 55 – Tauzend 65/

Svonsi – Čelsi 1:0 (1:0)
/Sigurdson 25/

Votford – Everton 1:1 (1:1)
/Holebas 45+3 – Mekarti 45+1/

18.30 Mančester Siti – VBA

Nedelja
14.30 Sanderlend – Lester
17.00 Liverpul – Stouk
17.00 Totenhem – Mančester Junajted

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rendi LernerRafa BenitezPremijer ligaNorič SitiKristal PalasGilfi SigurdsonDžordan AjuČelsiBranislav IvanovićAston VilaAlešandre PatoAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara