""
""

Drama do poslednjeg sekunda i Megin slom: Enisov košmar i Rebićeva promašena bacanja...

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.17. | 19:59

Zadar slavio u Sremskoj Mitrovici

Više nema dileme - Mega je u ozbiljnoj krizi rezultata, zbog čega je sve bliže najopasnijoj zoni. Onoj iz koje jedini put vodi u drugu ligu... Posle drame viđene praktično do poslednjeg sekunda Zadar je savladao najmlađi tim u ligi sa 73:71 (24:21, 21:14, 11:19, 17:17) i tako isplivala na površinu nakon slabog početka sezone.

Izabrane vesti

Mega je tako doživela i četvrti uzastopni poraz na svom terenu, treći vezani generalno, odnosno šesti u poslednjih sedam kola Jadranske lige i sada se nalazi na bod ispred fenjeraša jadranskog društva - skopskog MZT. 

Iako su bili u zaostatku od trećeg minuta utakmice, mladi izabranici Dejana Milojevića uspeli su da zbiju redove, stignu dvocifreni zaostatak i onda se ozbiljnije uključe u bitku za pobedu. Ali, istu su ispustili zbog nedostatka iskustva, ali i lošeg izbora rešenja u najvažnijim momentima.

Najbolji igrač Mege Dilan Enis odigrao je košmarnu utakmicu, a uprkos tome što je ubacio devet poena šut iz igre bio mu je katastrofalnih - 4/15 (1/7 za tri). Upravo je Enis pogodio jednu od važnijih trojki na meču i to posle šest vezanih promašaja, nakon čega je Mega uspela da okrene rezultat. Ali, tu se Enis zaustavio. Imao je još dva suvišna poteza i teška pokušaja do kraja utakmice i definitivno će ovu utakmicu morati da zaboravi što pre. U poslednjim sekundama kapiten Nikola Rebić imao je priliku da sa linije penala opet vrati prednost Megi, ali je promašio oba šuta. U međuvremenu Luka Božić i Lovre Bašić bili su precizni sa mesta odakle je Rebić bio neuspešan, što je na kraju bilo dovoljno za novi odlazak na sigurnu udaljenost i pobedu.

Na 12 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, u momentu kada je Zadar vodio rezultatom 72:69 Mega je imala akciju iz auta i šansu da stigne bar do izjednačenja. Umesto toga, iskusni Stefan Sinovec je dobio loptu i uputio šut iz okreta, posle čega više nije bilo povratka za domaćina. ž

Kod Mege najbolje je odigrao Stefan Fundić sa 17 poena i pet skokova, jedan poen manje imao je Rebić, dok je Vlatko Čančar ubacio 11 koševa. U pobedničkom sastavu blistao je Džošua Bostik sa 27 poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Ivo Ivanov imao je 14, a Božić 11 poena, uz pet skokova.  

JADRANSKA LIGA - 10. KOLO

Subota:

Cedevita - MZT Skoplje 77:65
/Musa 18 - Pavličević 18/

Budućnost - Partizan 86:79
/Gordić 19 - Miler 22/ 

Nedelja:

Olimpija - FMP Železnik 73:64
/Morgan 18 - Čović 13/

Mornar - Cibona 78:82
/Nidam 24 - Žorić 23/

Ponedeljak:

Mega Bemaks - Zadar 71:73
/Fundić 17 - Bostik 27/

21.00: (1,15) Crvena zvezda (20,0) Igokea (6,00)

NAPOMENAKvote su podložne promenama.

(FOTO: Via ABA liga - Mega Bemax / Ivica Veselinov)


tagovi

Jadranska ligaMega LeksVlatko ČančarZadar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara