""
""

Drama na Istoku je tek počela: Torontov dvojac počistio Klivlend, Reptorsi imaju moćan domaći teren! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.16. | 08:33

Tandem Lauri - Derozan zajedno ubacio 67 poena i u potpunosti anulirao više nego dobar učinak Lebrona Džejmsa i Kajrija Irvinga - 105:99

Nekada najbolje reagujete kada vas obuzme panika i kada ste leđima saterani uza zid, a baš takav je slučaj sa Toronto Reptorsima, koji su od 0:2 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige sa Klivlendom stigli do 2:2! Za drugu uzastopno slavlje u Er Kanada centru bio je odgovoran fantastični dvojac domaćih Kajl Lauri - Demar Derozan, koji je zajedno postigao 67 poena i u potpunoosti anulirao više nego dobar učinak Lebrona Džejmsa i Kajrija Irvinga - 105:99 (27:24, 30:17, 21:28, 27:30).

Izabrane vesti

Kako je posle fantastičnog okršaja rekao Džejms, Toronto je odigrao takav meč ne bi mogla da ga pobedi nijedna ekipa u NBA ligi. Nadahnuti Reptorsi silno su otvorili utakmicu i od samom starta krenuli da zatrpavaju koš Klivlenda. Lauri je bio žestoko kritikovan u prva dva meča, u kojima je postigao ukupno 18 poena, nakon čega se trgao, u trećoj ubacio solidnih 20, a onda je usledila prava ekpslozija - 35 poena, pet skokova i pet asistencija.

Svega toga ne bi bilo da sjajni bek Toronta nije imao fenomenalnu pomoć od svog „najbližeg“ saradnika. Demar Derozan je još jednom pokazao zbog čega ga mnogi smatraju ubedljivo najboljim igračem ovog tima. Tako je bilo i protekle noći, postizao je možda najvažnije poene i bio noćna mora iz senke za Kavalirse.

Kako je teklo drugo poluvreme, izgledalo je bi da bi Toronto mogao prilično lagano i ubedljivo do druge pobede u finalnoj seriji, jer je rezultat na semaforu nešto više od tri minuta pre kraja treće četvrtine glasio 71:56 za domaći tim. Ipak, tek tada su igrači Klivlenda pokazali da se nijednog trenutka ne smeju potceniti. Usledile su ekspresne trojke Džejmsa, Irvinga i rezerviste Čeninga Fraja, Lebron je potom imao nekoliko laganih ulaza i Klivlend je na sedam minuta do kraja imao pola koša prednosti (87:88).

Džejms se meč okončao sa 29 poena i devet skokova, dok je Irving ubacio tri manje uz šest aistencija.

Ipak na njihov izazov u finišu utakmice brutalno su odgovorili Derozan i Lauri, krenulo je novo zasipanje koša gostujućeg tima i na kraju zaslužena pobeda. Serija se sada seli u Klivlend, gde ćemo vrlo verovatno gledati možda i najneizvesniji meč u dosadašnjoj seriji, jer Reptorsi sada pucaju od samopouzdanja.

NBA REZULTAT:

Toronto - Klivlend 105:99
/Lauri 35, Derozan 32 - Džejms 29, Irving 26/

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaKajl LauriDemar Derozan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara