"ROJSTON DRENTE"
"ROJSTON DRENTE"

Drente: Promašen zicer na El Klasiku mi promenio čitav život (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.03.15. | 18:16

Jedan od najvećih „promašaja“ Reala se dobro seća utakmice iz 2008. godine kada je njegov promašaj možda i odlučio utakmicu, na njegovu žalost, u korist Barselone...

ROJSTON DRENTETužna sudbina Rojstona Drentea, ispreplitana uspesima i neuspesima. Ipak, u odnosu na ono koliko je mogao i koliko se od Holanđanina očekivalo, može se reći da je njegova karijera jedan veliki promašaj. U razgovoru za španski „AS“, obeležio je jedan El Klasiko kao prelomni trenutak.

Najveći derbi na svetu igrao se na zimu, Barselona je bila lider na tabeli, a Realov projekat je lagano padao u vodu pošto su se nalazili na šestoj poziciji, a jedino što je moglo da popravi atmosferu bila je pobeda nad ljutim rivalom. I dok je Barselona napadala i promašivala, Real je čekao kontru, a u 26. minutu, posle greške Danija Alvesa, Drente je izbio sam pred Valdeza, ali nije uspeo da pogodi gol. Barsa je dobila utakmicu sa 2:0 i naravno kasnije osvojila titulu.
„Sećam se igrali smo na Nou Kampu. Imao sam stopostotnu šansu da nas dovedem do prednosti, ali sam promašio. Kasnije su nas dobili golovima Etoa i Mesija. Sve se od tad promenilo. Kada igrate El Klasiko igrate više od obične utakmice, više od fudbala“.

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaRojston DrenteReal MadridPrimeraEvropaEl Klasiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara