Drinčić za MOZZART: Zvezda je favorit za titulu, mi smo istoriju već ispisali

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.04.19. | 09:17

"Imamo dobru ekipu, trenera, sjajnu hemiju u timu... Takve stvari se dese jednom u ko zna koliko godina, tako da je pitanje kada će se Radničkom ovakva sezona ponoviti", poručio iskusni vezista pred današnji derbi na Marakani (18.00)

Čovek sa gromom u kopačkama. Golmani nisu bezbedni na kolikom god da je rastojanju lopta. Čovek od poverenje trenera, nekad Marka Nikolića u Partizanu, Aleksandra Stanojevića u Haifi, danas Nenada Lalatovića u Radničkom. Na terenu kao buldožer, van njega jedva čujan - Nikola Drinčić.

Fudbaler za kojeg Lalatović kaže da je najveća greška Partizana, jer ga je pustio da - ode. Bez Nikole, ko zna da li bi i Radnički danas bio tu gde je, na istorijskom drugom mestu u Superligi.

Izabrane vesti

A, nije da nema šansi i za prvo! Makar papir tako kaže...

Posle 30 krugova u Superligi, Nikola Drinčić u razgovoru za Mozzart priznaje: Ovakvu sezonu niko u Nišu nije mogao ni da zamisli.
"Napravili smo istorijski uspeh, da je danas prvenstvo završeno, bili bismo drugi, što Radnički nikada ranije nije uspeo. Tako se sada poklopilo, imamo dobru ekipu, trenera, sjajnu hemiju u timu... Takve stvari se dese jednom u ko zna koliko godina, tako da je pitanje kada će se Radničkom ovakva sezona ponoviti", konstatuje Drinčić.

Radnički drugi sa 75 bodova, Partizan treći sa čak 21 bodom manje. Ko bi rekao čuda da se dese...
"Da mi je neko verovao da će ovakva sezona da bude, ne bih mu verovao. Koliko godina unazad uvek je bilo Partizan i Zvezda ili obrnuto. Eto, mi smo uspeli ove godine da ih razdvojimo. Koliko smo mi igrali odlično, toliko Partizan nije imao dobre rezultate".

A, može i ovako: Zvezda prva sada sa 42 boda, Radnički drugi sa 38. Subota na Marakani - Crvena zvezda protiv Radničkog. Ako tri boda odu za Niš...
"Mislite na titulu? Nema nikakve euforije kod nas. Mi smo i do ovih uspeha došli tako što nismo razmišljali mnogo daleko, nego smo išli od utakmice do utakmice, od protivnika do protivnika. Naš cilj pre početka sezone nije bio da budemo šampioni. Čak ni da budemo drugi, već je plan bio da se izbori plasman u Evropu. Taj cilj smo ispunili, a sve što preko toga dođe, ako dođe, biće ogroman plus".

Ipak, nemoguće je da šampionska kruna nije negde u malom mozgu, makar se ta misao krila iza razumnog opreza koji isijava iz Nikolinih reči, kojima ne želi da raspali bes lidera na tabeli pred subotnji suda.
"Zvezda je apsolutni favorit da osvoji titulu. Ima dobar tim, igra odlično, prva je od početka sezone. Mi nemamo pritisak i to je možda naša šansa. Ne idemo na Marakanu sa bremenom na leđima da moramo da pobedimo, ali doći ćemo u Beograd i učinićemo sve što možemo da izvučemo povoljan rezultat".

Uzdržano opet... A, možda dodatni motiv može da bude i to što je Radnički jedini poraz u sezoni doživeo baš na tom beogradskom stadionu, baš od tog rivala?
"Mi smo jedini poraz u sezoni doživeli od Zvezde u drugom kolu, ali nemamo neki poriv za osvetom, niti neke posebne motive. Realnost je takva da ako izborimo nerešeno ili pobedimo, svi će reći da smo napravili čudo, dok ako izgubmo, komentari će biti da je to očekivano i normalno. I zbog toga idemo na Marakanu rasterećeno, a daćemo sve od sebe da napravimo to čudo".

Nije samo Radnički u prilici da zakuva borbu za titulu. I trofej Kupa Srbije je na talonu. A do njega vodi, za početak, preko drugog velikana, preko Partizana.
"U Kupu smo bliži trofeju samo zbog činjenice da ima manje utakmica do pehara i da ne zavisimo od tuđih rezultata. Ali, biće preteško protiv Partizana, jer će i crno-beli gledati da spasavaju sezonu osvajanjem makar tog pehara. Mnogo zavisii i u kakvom ćemo biti sastavu za naredne utakmice. Vidite, nama je problem što nemamo tako veliki fond igrača kao rivali za trofeje, jer jedan prvotimac kada nam ispadne iz stroja, to je problem, a poslednje mečeve smo igrali čak bez četvorice i odmah se osetilo u igri".

*** Da vidimo Zvezdu za evropske kvalifikacije ***

Nikola Drinčić protiv Partizana. Nekako ne zvuči ispravno, iako neće biti prvi put. Ponikao je u tom klubu, došao među seniore, mada je do prvih pravih utakmica u crno-belom dresu došao zaobilaznim putem godinama kasnije.
"Nemam nekih posebnih emocija kada igram sa Partizanom. Toliko toga je već prošlo, nastupao sam protiv crno-belih i u dresu Čukaričkog, Rada, sada Radničkog, tako da mi je to postala utakmica kao svaka druga".

Partizan odavno nije imao lošiju sezonu. Drma se i klub u temeljima, besne navijači... Svakom Grobaru zaigra u stomaku kada vidi na koje su grane spali crno-beli. Drinčić - ponovo uzdržan. Ali, veruje u bolje sutra.
"Nikada nisam imao manir da komentarišem događaje u nekom drugom klubu, za koji ne igram. Pa iako je to Partizan u kojem sam ponikao i za koji sam igrao, ne bih ništa da pričam, smatram da je to nepristojno. Partizan ima fenomenalne igrače, Tošića, Pantića, Valijentea sa kojim sam igrao u Izraelu... Nekada dođe takva sezona kada ništa ne ide, ali to ne mora ništa da znači za sledeću, jer sve to može da se okrene i da crno-beli ponovo budu moćni", poručuje Nikola Drinčić.

U karijeri - jedna titula. Sa Partizanom, sezona 2014/15. U dresu Radničkog u igri za - duplu krunu. Ko bi rek'o čuda da se dese...

SUPERLIGA (PLEJ OF) - 1. KOLO

Subota
18.00: (1,38) Crvena zvezda (4,50) Radnički (7,50)
18.00: (1,57) Mladost (3,60) Napredak (6,00)
19.00 (1,60) Partizan (3,60) Čukarički (5,50)
19.00 (1,75) Vojvodina (3,30) Proleter (4,80)


FOTO: MN Press


tagovi

Nikola Drinčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara