Dupla porcija Lige šampiona, goreće Meksiko Siti! Đovinko, Menez, Van der Vil, Erera, Altidor, Bredli...

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.04.18. | 16:00

Samo da ne bude "fracaso"

Varate se ako mislite da je evropska Liga šampiona jedina na programu večeras. Zapravo i jeste, pošto se, ako ćemo baš u sitna crevca, tek u sredu rano ujutru igraju revanš mečevi polufinala KONKAKAF Lige šampiona. Do završnice elitnog takmičenja Severne i Srednje Amerike stigla su dva meksička i po jedan kanadski i jedan tim iz Sjedinjenih Američkih Država. Gvadalahara je bila bolja od Njujork Red Bula na svom terenu (1:0), kao i Toronto od Amerike (3:1).

Ukoliko se pitate zašto bi trebalo da obratite pažnju na ove susrete (posebno drugi), imamo spreman odgovor - zanimljive i pomalo zaboravljene face svetskog fudbala. Glavne uzdanice Amerike su Žeremi Menez, bivše krilo Monaka, PSŽ-a, Rome i Milana, potom Oribe Peralta i Džo Korona. Trener - harizmatični Migel Erera, nekadašnji selektor Meksika kojeg nema ko nije upamtio po legendarnim proslavama i facijalnim ekspresijama na Mundijalu u Brazilu 2014. godine. Utisak je da Amerika baca sve karte na Ligu šampiona. Doduše, ni u domaćem prvenstvu nije bez šanse za titulu, ali nedavno je poražena od prvoplasirane Toluke, zaostaje za njom pet bodova tri kola pre kraja Klausure i činjenica je da umor čini svoje.

Izabrane vesti

Amerika zna šta joj je činiti jer bi poraz od tima iz MLS-a bio poniženje za ekipu takvog renomea ili kako bi rekli u Meksiku - "fracaso". Svesni su i upravi od kolike je važnosti ovaj meč pa su veoma agresivno odradili marketing pred ovaj meč, pravili heštegove na društvenim mrežama pozivajući navijače da dođu na stadion i pokažu zašto je njihov klub najbolji i najveći. Navijači koji su prisustovali prošlom meču Amerike kod kuće moći će besplatno da uđu večeras na stadion Asteka. Dobar marketing, nema šta...

Sa druge strane, zvezde Toronta su Sebastijan Đovinko, Majkl BredliGregori van der Vil i Žozi Altidor. Upravo je Atomski mrav blistao i u prvom susretu ovih timova postigavši pogodak iz penala i upisavši asistenciju za Žozija AltidoraIpak, ovaj jedanaesterac izazvao je mnogo bure, Erera se bunio, tvrdio da je policija tukla njegove igrače na poluvremenu... Išao je toliko daleko tvrdnjama da MLS želi na silu da pretekne meksičku ligu po kvalitetu i da su počeli da obavljaju neke poslove "ispod žita" aludirajući na nedavni transfer Zlatana Ibrahimovića u Los Anđeles Galaksi.

Toronto je u totalno drugom momentumu u odnosu na Ameriku jer je MLS tek počeo, dok je meksičko prvenstvo pri kraju. Kanadski klub ima solidan suficit iz prvog meča, Erera zbog povrede verovatno neće moći da računa na veoma važne Sesilija Domingeza i Žeremija Meneza, ali Ameriku ni u tom slučaju ne treba otpisivati jer je reč o sedmostrukom osvajaču Lige šampiona. Ako neko zna kako se dobijaju ovakvi mečevi, onda su to oni. Amerika se neće tek tako predati. Kombinacija 1X&GG odlično plaća, za hrabre 1&3+.

Jedno je sigurno. Rekao bi Saša Ćurčić, goreće Meksiko Siti...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 04:00 6472 LŠ SA America - Toronto kmb 1X&gg (-) 1,92
Ukupna kvota1,92

LIGA ŠAMPIONA SEVERNE I SREDNJE AMERIKE (KONKAKAF), REVANŠ MEČEVI POLUFINALA:

02.00: (2,15) Njujork Red Bul (3,25) Gvadalahara (3,25) /prvi meč 0:1/
04.00: (1,40) Amerika (4,40) Toronto (7,25)
 /prvi meč 1:3/

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

MLSreprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaAmerika MeksikoMeksikoKanadaTorontoNjujork Red BulČivas Gvadalahara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara