Džaba vam novci, ovi momci vas se ne plaše

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.07.18. | 09:43

Gosti su apsolutni favoriti, ali...

Pauza na Svetskom prvenstvu, nema liga petice, šta odigrati? Imamo odgovor. Jedan meč iz singapurske Premijer lige pod obavezno bi trebalo da se nađe na vašim tiketima. E sad, postoje dve teorije. Prva, da vredi ukazati poverenje favoritu. Druga, gađati iznenađenje.

Često ume da zavara pogled na tabelu, pa se oni izraziti favoriti opuste i onaj već viđen par ispali i izbije vam pare iz džepa. Međutim, na osnovu viđenog, čini se da su šanse za nešto tako na okršaju Hugang Junajteda i Albireks Nigate II svedene na minimum. Ponavljamo, sudeći isključivo po tabeli i trenutnoj formi. Na stranu podatak da su domaći zakucani za dno tabele, gosti su stvarno moćni. Na prethodnih 13 mečeva ostvarili su isto toliko pobeda. Ako vam je kvota na dvojku mala (1,14), probajte da je uvežete sa golovima. Gosti prosečno postižu 3,23 pogotka, pritom imaju najbolju odbranu u ligi, dok Hugang u proseku blizu dva puta vadi loptu iz mreže. Dakle, brojke, forma, objektivni kvalitet... Sve ide u prilog gostima.

Izabrane vesti

Međutim...

Postoji i druga teorija, a to je da je iznenađenje moguće. Hugang je poslednji tim koji je savladao Albireks. Otad je dvostruki uzastopni šampion Singapura vezao neverovatne 34 utakmice bez poraza, odnosno 20 trijumfa. Kako bilo, Hugang se ispostavio kao tvrd orah za njih. Četiri dana nakon pobede protiv Albireksa u julu prošle godine (bez nekoliko ključnih igrača!), Hugang je izdržao i u Liga kupu (0:0). Poslednja dva susreta ovih timova dobio je Albireks kod kuće, krajem oktobra 2017. i početkom maja ove godine. Veoma važna stvar - oba puta u finišu. Treba li veći dokaz da je ovde iznenađenje, ipak, moguće? 

Trener Huganga Klement Teo s pravom se nada pozitivnom rezultatu protiv Albireksa.
"Vidite, lopta je okrugla. Mislim da smo prošle godine igrali bez četiri važna igrača i opet smo slavili. Neće biti lako, ali nećemo se ni predati. Ako idemo sa stavom da ćemo sigurno izgubiti, apsolutno nemamo čemu da se nadamo", kazao je Teo.

Kapiten gostiju Vataru Murofuši tvrdi da je ekipa naučila lekciju.
"Nema lakih utakmica, u to smo se uverili nakon poraza od Huganga. Moramo da se borimo i ispoštujemo trenerove zamisli."

Inače, nemojte da vas čudi što većinu gostujuće ekipe čine Japanci. Singapurska Albireks Nigata je filijala japanskog istoimenog kluba. Da je reč o ozbiljnom kolektivu za tamošnje uslove svedoče i ženska fudbalska sekcija, po jedna studentska ekipa i selekcija u Kataloniji. Sponzori Albireks Nigate su poznate firme iz Japana i Danske - Kenon i Humel. Ozbiljna priča, nema šta. Ali sto puta smo se uverili da novac apsolutno ništa ne mora da znači. Teren je merilo...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 13:45 4647 SIN 1 Hougang Utd. - Niigata II ds 1X 4,40
Ukupna kvota4,40

SINGAPUR 1:

Sreda

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

SIngapurSingapur 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara