Džeksone, hoće li taj gol?

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.10.18. | 15:11

Aves i Portimonense spuštaju zavesu na šesto kolo Primeire

Fudbaleri Brage ponovo su lideri portugalske Primeire, pošto su u poslednjoj nedeljnoj utakmici šestog kola kao gosti pregazili Beleneseš sa 3:0 i pokazali da bi ovo zaista mogla da bude njihova sezona. Pre toga su uloge favorita opravdali Porto i Sporting. Doduše, Zmajevi su na jedvite jade slomili Tondelu (1:0), dok su Lavovi rutinski savladali Maritimo (2:0).

Na zatvaranju tekuće runde Primeire koplja ukrštaju Aves i Portimonense (21.15).

Izabrane vesti

Podsetimo, Portimonense je poslednjih dana letnjeg prelaznog roka bio baš aktivan. Najveće ime koje su angažovali svakako je Džekson Martinez - takođe se najavljivao kao pojačanje Sportinga - ali je poslednjeg dana pijace potpisao za fenjeraša. Kolumbijac je, bez sumnje, najveće ime koje je ikada postalo član Portimonensea, iako mu je karijera u strahovitom padu. Nekada je Martinez u dresu Porta ubeležio 96 golova na 136 utakmica, potom otišao u Atletiko Madrid i zaboravio da daje golove. Gosti su poslednjeg dana avgusta predstavili čak pet pojačanja! Na pozajmice su stigli Paulinjo BojaLukas FernandezŽoao KarlosŽubal Luiz Enrike. Ipak, to zasad ne daje rezultate, a Martinez je upisao tek 18 minuta.  Portugalski mediji uoči ovog meča pišu da je Martinez dobro fizički pripremljen uoči okršaja s Avesom i da bi mogao da predstavlja glavni adut gostiju. 

Portimonense je nešto bolje ušao u sezonu, ako to uopšte može da se kaže s obzirom na činjenicu da nakon pet odigranih utakmica ima četiri boda na kontu. Poražen je na četiri prethodna gostovanja, a koliko je očajan na tuđim bunjištima govori podatak da je slavio samo dvaput na 19 poslednjih utakmica na strani. Izgubio je sveukupno na sedam od 10 poslednjih utakmica u ligi. Tip GG zaokružen je na 11 od minulih 14 okršaja Portimonensea u Primeiri. 

Šta tek da kaže mučeni Aves koji je još bez pobede u novoj sezoni, uz samo jedan remi, četiri poraza i gol-razliku 3:10. Aves je trijumfovao samo jednom na sveukupno na sedam prethodnih mečeva, u seriji je od tri poraza u ligi, ali  nije usključeno da danas iskoristi prednost domaćeg terena i tako da se bar malo uspenje na tabeli. Mada, imajući u vidu Avesov kvalitet, teško...

PORTUGALIJA 1 – 6. KOLO

Petak:

Porto - Tondela 1:0 (0:0)
/Tikinjo Soareš 85/

Subota:

Moreirense - Feirense 1:0 (0:0)
/Nene 74/

Rio Ave - Boavista 2:1 (2:0)
/Vinisijus 14, 40 - Lopeš 75/

Sporting - Maritimo 2:0 (2:0)
/Fernandeš 12pen, Montero 35/

Nedelja:

Nasional - Santa Klara 0:3 (0:2)
/Fernando 4, Rašid 67, Pineda 76/

Gimaraiš - Setubal 1:1 (0:0)
/Osorio 61 - Valente 90+1/

Belenenses - Braga 0:3 (0:2)
/Eduardo 27, 68, Orta 34/

Ponedeljak:
21.15: (2,60) Aves (3,05) Portimonense (2,70)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara