""
""

Džikić: Dobili smo, ali pobednik je Mornar! Pustili su našu himnu, to je gospodski potez

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.16. | 23:04

"Protiv Mornara ne možete da se opustite ni sekund. Srećom, poznajem trenera Mornara i uspeo sam koliko-toliko da spremim ekipu na promenu odbrana, na tu specifičnu pozicionu odbranu i na napad o kome sam govorio", naveo je trener crno-belih posle trijumfa u Baru

Uspeli su košarkaši Partizana u neizvesnoj završnici da pobede Mornar u Baru na početku Jadranske lige, trener crno-belih Aleksandar Džikić bio je zadovoljan konačnim ishodom, ali je i sa mnogo poštovanja govorio o rivalu, a pogotovo atmosferi u kojoj je odigrana utakmice u hali Topolica.
“Dobili jesmo utakmicu rezultatski, ali realno Mornar je pobedio, zato što se plasirao FIBA Ligu šampiona, zato što je napunio dvoranu i zato što je pustio našu himnu pred utakmicu. Što se mene tiče, to je gospodski potez“, bilo je prvo što je trener Partizana izjavio na konferenciji za novinare posle meča u Baru.

Izabrane vesti

A onda se osvrnuo i na analizu onoga što se dešavalo na terenu debitanta u Jadranskoj ligi.
“Mornarov spoljni napad je, u ovom momentu, najbolje koncipirani u ABA ligi, a gledao sam sve ekipe. Nemam bilo kakvog razloga da podilazim braći Pavićević i zato je naša pobeda mnogo velika. Protiv Mornara ne možete da se opustite ni sekund. Srećom, poznajem trenera Mornara i uspeo sam koliko-toliko da spremim ekipu  na promenu odbrana, na tu specifičnu pozicionu odbranu i na napad o kome sam govorio. Osim toga, uhvatili smo ih na treću utakmicu koju su odigrali u proteklih pet dana“, naveo je Džikić i dodao da će, kada se Mornar navikne na Jadransku ligu malo ekipa uspeti da pobedi u Baru.

Centar beogradske ekipe Đorđe Majstorović ocenio je da bodovi osvojeni na startu takmičenja imaju višestruki značaj.
“Velika pobeda, u sjajnoj atamosferi. Bilo je uspona i padova u našoj igri. Mnogo će nam ovaj trijumf značiti u daljem takmičenju, jer svima će biti teško da u Baru osvoje bodove“, poručio je on.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Aleksandar DžikićĐorđe MajstorovićJadranska ligaKK MornarFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara