""
""

Džikić: Mega nas naterala da odigramo dobro

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.16. | 08:44

"Generalno, zadovoljan sam kako su neki igrači odigrali, neki drugi nisu, ali igramo u solidnom ritmu. To je važno”, poručio strateg crno-belih

Partizan je u sredu uveče u Sremskoj Mitrovici prvi put ove sezone uspeo da obori na pleća Mega Leks i barem delimično se revanšira za tri uzastopna poraza, od koji je najviše boleo onaj u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Izabrane vesti

Sada su crno-beli slavili sa 85:81 u drugom kolu Superlige i napravili značajan korak ka osvajanju prvog mesta u B grupi. Trener Partizana Aleksandar Džikić kaže da je, uprkos trijumfu, evidentno kako crno-beli imaju još dosta toga da reše.
“Naterali su nas da odigramo jednu solidnu partiju. Igrali su onako kako smo očekivali, bez nekih taktičih iznenađenja. Nisam najzadovoljniji nekim delovima igre, ali to je nešto što ćemo interno rešavati. Očigledno nam je bilo stalo da pobedimo, tako da je to generalno važno“, rekao je Džikić sumirajući utiske sa utakmice.

Crno-beli su tokom većeg dela utakmice imali dvocifrenu prednost, ali je na kraju domaći tim uspeo da ublaži poraz...
“Da smo se potrošili ovoliko, a da nije bilo povoljnog rezultata bila bi drugačija situacija. Generalno, zadovoljan sam kako su neki od igrača odigrali, neki drugi nisu, ali igramo u solidnom ritmu. To je važno”, zaključio je trener Partizana.

Najiskusniji košarkaš Partizana Čedomir Vitkovac istakao je da je ovo važna pobeda za crno-bele.
“Mislim da je ovo samo prvo poluvreme. I da je Mega dobila četiri razlike, postoji drugo poluvreme, biće ta druga utakmica kod nas u Pioniru. Mislim da će Mega spremnije dočekati taj meč, a sigurno da i mi možemo odigrati bolje od ovoga“, zaključio je Vitkovac.

Posle ovog meča, Partizan se nalazi na čelu grupe B sa dve pobede iz isto toliko susreta. Sledeću utakmicu crno-beli igraju na domaćem terenu protiv niškog Konstantina. Meč je na programu u subotu, 14. maja sa početkom u 19.30.

(foto: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaČedomir VitkovacAleksandar DžikićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara