""
""

Džikić pred večiti derbi: Sudar dva načina košarkaške igre

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.01.16. | 12:20

"Crvena zvezda igra Top 16 fazu Evrolige, ekipa je izvanredna atletski, čvrsta, sa fizički velikim i jakim igračima. Da bismo imali šansu moramo da radimo više, da se krećemo više, da ne prestajemo da se trudimo", rekao je strateg crno-belih

Najteža utakmica u najgorem trenutku. Ne pamti se kada je poslednji put ligaški večiti derbi imao toliki rezultatski značaj za košarkaške Partizana i Crvene zvezde, ali oba beogradska velikana u novi međusobni okršaj ulaze sa različitim ciljevima. Crno-beli jure trijumf za opstanak u Jadranskoj ligi, a rival sa Malog Kalemegdana poziciju više u odnosu na Cedevitu i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Tako je utakmicu (ponedeljak, 21.00) i najavio trener Partizana, Aleksandar Džikić.
"Čeka nas jedna izuzetno zahtevna utakmica. Fizički zahtevna, energetski zahtevna, jer igramo protiv protivnika koji ima svoje razloge za visoku motivisanost, kao što i mi imamo svoje razloge za motivaciju. Ostavimo po strani činjenicu da je u pitanju večiti derbi i duel velikih rivala. Situacije u kojim se nalazimo su potpuno drugačije i samim tim različite su i pripreme za meč i način na koji ćemo i oni i mi ući u utakmicu u ponedeljak", rekao je Džikić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

Izabrane vesti

Kada su u pitanju Partizanove šanse u duelu sa evroligaškim protivnikom i ekipom koja je uhvatila pobednički niz i podigla formu poslednjih nedelja, novi strateg crno-belih ističe da njegovi puleni moraju da budu izuzetno agresivni i da se ne predaju ni u jednom trenutku.
"To će biti sudar dva načina košarkaške igre. Crvena zvezda igra Top 16 fazu Evrolige, ekipa je izvanredna atletski, čvrsta, sa fizički velikim i jakim igračima. Da bismo imali šansu moramo da radimo više, da se krećemo više, da ne prestajemo da se trudimo. Ne možemo da se povučemo od sebe i da se branimo od njihove odbrane. Svi znamo da Zvezdi defanzivni deo igre funkcioniše i na evroligaškom nivou".

Džikić je otkrio i da će Partizan biti u kompletnom sastavu pred veliki okršaj sa Zvezdom, uprkos određenim problemima s povredama.
"Zdravstveno stanje je promenjivo, od treninga do treninga. Cvetković i Vilijams su u subotu trenirali, biće i u nedelju sa nama i biće u 12 za meč. To nisu povrede koje odvajaju od parketa, ali vrlo su neprijatne i udaljavaju od trenažnog procesa"

Iskusni krilni centar Čedomir Vitkovac smatra da Partizan ima određene šanse u meču sa aktuelnim prvakom.
"Vrlo težak meč nas čeka, kvalitetan protivnik i moramo biti spremni da odgovorimo na njihovu igru. Koliko budemo bolji u radnim elementima imaćemo veće šanse", zaključio je Vitkovac.

Kao što je prethodno bilo dogovoreno između čelnika dva kluba, slobodne prodaje karata neće biti, a navijačima Crvene zvezde biće podeljeno 300 ulaznica.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanJadranska ligaFK Crvena zvezdaČedomir VitkovacAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara